​Από 28, 29 και 30 Σεπτεμβρίου, 60 Μουσεία και Αρχαιολογικοί Χώροι σε όλη την Ελλάδα θα ανοίξουν τις πύλες τους στο κοινό, γιορτάζοντας τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς, για 18η συνεχή χρονιά!

Οι κρίσεις, τα αίτια που τις προκαλούν, οι τρόποι με τους οποίους εκδηλώνονται και τα ίχνη που αφήνουν, θα είναι το θέμα των φετινών εκδηλώσεων.

Η Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου είναι αφιερωμένη κυρίως στα σχολεία, ενώ το Σαββατοκύριακο που ακολουθεί (29-30/9), η είσοδος στους Αρχαιολογικούς Χώρους και τα Μουσεία όλης της χώρας θα είναι ελεύθερη.
«Το θέμα των φετινών εορτασμών μάς αγγίζει όλους, όχι μόνον εμάς τους Έλληνες, αλλά όλους τους Ευρωπαίους πολίτες -γιατί η κρίση δεν είναι μόνον ελληνικό φαινόμενο.... Οφείλουμε να κοιτάζουμε μπροστά... Με όχημα τον πολιτισμό, το πιο ισχυρό αντίδοτο στην κρίση. Επιβάλλεται να αγωνιστούμε για την προβολή της υλικής και άυλης πολιτιστικής μας κληρονομιάς και να αποδείξουμε ότι μπορούμε να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία για την ανάπτυξη του πολιτισμού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΑΙΘΠΑ, αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού, κ. Κώστας Τζαβάρας.