Τάνγκο και ζεϊμπέκικο, μπάλος και τσακαρέρα συνδυάζονται αρμονικά στη νέα μουσικοχορευτική παράσταση με την υπογραφή της Πέμυς Ζούνη, που έκανε την πρεμιέρα της το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στο θέατρο Badminton.

Η Πέμη Ζούνη λάτρης του tango, παθιασμένη tanguera και η ίδια έχει σκηνοθετήσει στο παρελθόν αρκετές εκδηλώσεις για αυτό το είδος χορού. Έτσι παρουσιάζει τη παράσταση, με τίτλο «17:37:Πειραιάς-La Boca», που υπογράφει τη σκηνοθεσία της αλλά και συμμετέχει χορεύοντας και η ίδια.

Με επίκεντρο ένα λιμάνι, το «17:37:Πειραιάς-La Boca�� παντρεύει διαφορετικά είδη χορού, σε μια ενιαία αφήγηση που θα ταξιδέψει τους θεατές στο χρόνο. Ελλάδα και Αργεντινή διασταυρώνονται σε ένα λιμάνι. Έξι πρόσωπα, ο καθένας με την ιστορία και τις μνήμες του, με τους αποχωρισμούς και τα όνειρά του. Κυρίαρχο θέμα η αναμονή. Όπλα τους το τραγούδι και ο χορός. Τάνγκο και ζεϊμπέκικο, μπάλος και τσακαρέρα. Καρναβάλι και διαδήλωση. Εικόνες του ΄30, του ΄70 και του 2012.

Η παράσταση αυτή αποτελεί το αποκορύφωμα των δράσεων του Φεστιβάλ Tangoacropolis, με την συμμετοχή των φιναλίστ και άλλων προσκεκλημένων χορευτών. Τα κείμενα είναι του Στέλιου Χατζηαδαμίδη, ενώ η Πέμη Ζούνη έχει τη σκηνοθετική ευθύνη της παραγωγής.

Επί σκηνής ανεβαίνουν οι: Πέμυ Ζούνη, Έλενα και Luis Mestre, Παναγιώτης ��αλοφωλιάς, Δημήτρης Νικολαϊδης και Marianna Cutulas. Συμμετέχουν: η ομάδα κρουστών Quilombo, M άριος Στρόφαλης (ακορντεόν) και Κώστας Βλαχόπουλος (φυσαρμόνικα). Βίντεο: Ανθή Τσιρούκη, Ανδρέας Μαριόλας, Santiago Mota.