​Ένα συναρπαστικό θέαμα απόλαυσαν όσοι παρακολούθησαν σ��ο ΟΑΚΑ την παράσταση Αλεγκρία του παγκοσμίου φήμης Σιρκ Ντε Σολέιγ.
Αλεγκρία σημαίνει χαρά, ευφορία.. Αυτά τα συναισθήματα βίωσαν όσοι κατάφεραν να παρακολουθήσουν τη φημισμένη παράσταση. Έλληνες ηθοποιοί, τραγουδιστές και παρουσιασιαστές παρευρέθηκαν στην παράσταση μεταξύ αυτών η Χάρις Αλεξίου, η Τατιάνα Στεφανίδου, ο Πέτρος Ίμβριος, η Ευγενία Μανωλίδου, η Ράνια Θρασκιά και ο Φάνης Μουρατίδης.
"Το Alegria για μένα είναι μια συμβολική παράσταση. Σημαίνει χαρά, σημαίνει μια νότα αισιοδοξίας, που κάτα βάθος έρχεται σε μια καλή μας στιγμή" είπε χαρακτηριστικά για την παράσταση ο ηθοποιός Ρένος Χαραλαμπίδης.
Το τσίρκο του ήλιου ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα με την ιστορικότερη παράσταση. Ακροβάτες, ηθοποιοί, χορευτές, 400 πολύχρωμα κουστούμια, οπτικά εφέ, πρωτότυπη ζωντανή μουσική, όλα αυτά συνθέτουν ένα εντυπωσιακό πολυσυλλεκτικό υπερθέαμα που ταξιδεύει τους θεατές και τους μεταφέρει σε έναν ονειρικό κόσμο.
Η Αλεγκρία είναι μια εξαιρετικά σπάνια βιωματική εμπειρία που χαράζεται ανεξίτηλα στη μνήμη των τυχερών θεατών κάθε ηλικίας και κλέβει την καρδιά τους. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1994 στο Μόντρεαλ και καταφέρνει μέχρι και σήμερα να προσελκύει χιλιάδες θεατές. Η φαντασμαγορική παράσταση της Τετάρτης 5 Σεπτεμβρίου είναι αφιερωμένη στο Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ.