​Το "Ποιός σκότωσε το σκύλο;;" μεταφέρεται από τον Σάιμον Στέφενς και τη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας στην οθόνη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012 στις 21.00.

Βασισμένη στο μυθιστόρημα του Mark Haddon με τίτλο «The curious incident of the dog in the night» θα μεταδοθεί σε απευθείας μετάδοση από τη Σκηνή Κότεσλο του Εθνικού Θεάτρου του Λονδίνου, στην αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη.

National Theatre Live - The curious Incident of the Dog in the Night – Time
(Ποιος Σκότωσε τον Σκύλο τα Μεσάνυχτα;)

Σκηνοθεσία: Μάριαν Έλιοτ
Με τον Λιούκ Τ��ένταγουέι
Με αγγλικούς υπότιτλους

Το «Ποιος Σκότωσε τον Σκύλο τα Μεσάνυχτα;» είναι η πρώτη της φετινής σειράς μεταδόσεων από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας, που το Μέγαρο Μουσικής για τρίτη συνεχή χρονιά προσφέρει στο αθηναϊκό κοινό, σε συνεργασία με την Βρετανική Πρεσβεία και το Βρετανικό Συμβούλιο. Ο βραβευμένος με Ολίβιε θεατρικός συγγραφέας Σάιμον Στέφενς και δυο φορές Θεατρικός Συγγραφέας της Χρονιάς, θεωρείται από τους κριτικούς η απόλυτη επιλογή για τη μεταφορά αυτού του πολύ ιδιαίτερου και δύσκολου για το σανίδι βιβλίου.

Το έργο είναι μια από τις παραστάσεις του London 2012 Festival. Το Φεστιβάλ διαρκεί 12 εβδομάδες με εκδηλώσεις σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο (21 Ιουνίου-9 Σεπτεμβρίου) και εφέτος γίνεται στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας.

Το βιβλίο «Ποιός Σκότωσε τον Σκύλο τα Μεσάνυχτα» κέρδισε το 2003 –χρονιά της έκδοσής του- σχεδόν όλα τα βραβεία και για παιδική και για ενήλικη λογοτεχνία , έγινε και παραμένει μπεστ σέλερ για μια δεκαετία και «οδηγός» για όσους προσπαθούν να κατανοήσουν τη σύνθετη νευρολογική διαταραχή του αυτισμού. Είναι ένα μικρό, ανάλαφρο βιβλίο για «έναν μαθηματικό με κάποιες δυσκολίες συμπεριφοράς» κατά τον συγγραφέα του, ένα αγόρι με προβλήματα επικοινωνίας που έχει συγκεκριμένα ενδιαφέροντα και εμμονές, όπως τα μαθηματικά, το σύμπαν και τον Σέρλοκ Χομς. Ο Κρίστοφερ ξέρει όλες τις χώρες και τις πρωτεύουσές τους, όλους τους πρώτους αριθμούς μέχρι το 7507 και θεωρεί ότι όλες οι ιστορίες είναι ψέματα και το θέατρο απατηλό. Η δυναμική φωνή του αφηγητή του χάρισε στο βιβλίο τα εκατομμύρια των αναγνωστών του.
Ο Μαρκ Χάντον γεννήθηκε το 1962, είναι πεζογράφος, ποιητής, θεατρικός συγγραφέας, αρθογράφος και εικονογράφος σε περιοδικά και εφημερίδες. Σπούδασε φιλολογία στην Οξφόρδη. Το 1987 έγραψε το πρώτο του παιδικό βιβλίο, ακολούθησαν και άλλα, στα οποία έκανε ο ίδιος την εικονογράφηση, και το 2003 το «Ποιος Σκότωσε τον «Σκύλο τα Μεσάνυχτα» - κέρδισε το Βραβείο Whitbread για το βιβλίο της χρονιάς και το 2004 το Βραβείο της Κοινοπολιτείας για το καλύτερο πρώτο βιβλίο. Ο Χάντον είχε δουλέψει στα νεανικά του χρόνια με άτομα με αναπηρίες και με αυτιστικούς.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου, ώρα έναρξης: 21.00

διάρκεια έργου: 2 ώρες και 50 λεπτά

210 72.82.333, www.megaron.gr
Τιμές εισιτηρίων 14€ γενική είσοδος και φοιτητικά 7€