​Ένα κλασικό αριστούργημα, ο "Αμφιτρύων" του Μολιέρου μεταπλάθεται σε μια απολαυστική κωμωδία και με την επαναφορά του Λευτέρη Βογιατζή και παρουσιάζεται στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου στις 4 και 5 Αυγούστου αλλά και για περιορισμένες παραστάσεις, σε περιοδεία!

Ο Δίας παίρνει τη μορφή του Αμφιτρύωνα για να τρυπώσει στο κρεβάτι της γυναίκας του Αλκμήνης και ο Ερμής τη μορφή του κωμικού υπηρέτη του Σωσία. Όταν όμως εμφανίζεται ο πραγματικός Αμφιτρύωνας, τη θεϊκή παρέμβαση θα ακολουθήσει το χάος: άλλοτε διασκεδαστικό και άλλοτε επικίνδυνο, γεμάτο ίντριγκες, ανατροπές, πάθη και εξωφρενικό χιούμορ!
Γραμμένη το 1668, η κωμωδία του Μολιέρου παρουσιάζεται για δεύτερη φορά από το Εθνικό Θέατρο – η πρώτη ήταν το 1948 σε σκηνοθεσία Δημήτρη Ροντήρη. Ο Γάλλος κωμωδιογράφος θίγει έμμεσα τις ερωτικές περιπέτειες του Βασιλιά Λουδοβίκου 14ου ενώ σατιρίζει τον αμοραλισμό των ισχυρών και την δουλική συμπεριφορά όσων τους περιβάλλουν.
Η ταυτότητα της παράστασης

Μετάφραση: Χρύσα Προκοπάκη
Σκηνοθεσία: Λευτέρης Βογιατζής
Σκηνικά: Εύα Μανιδάκη
Κοστούμια: Άγγελος Μέντης
Μουσική: Δημήτρης Καμαρωτός
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Βοηθοί σκηνοθέτη: Χάρης Φραγκούλης, Ελένη Ευθυμίου
Διανομή

Αλκμήνη: Αμαλία Μουτούση
Αμφιτρύων: Γιώργος Γάλλος
Δίας: Νίκος Κουρής
Σωσίας: Δημήτρης Ήμελλος
Ερμής: Χρήστος Λούλης
Κλεάνθη: Εύη Σαουλίδου
Νύχτα: Στεφανία Γουλιώτη
Στρατηγοί: Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Κωνστα��τίνος Ασπιώτης, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Χάρης Φραγκούλης, Νικόλας Χανακούλας.
Φωτογραφίες: Κώστας Ορδόλης
Πρόγραμμα παραστάσεων

4-5 Αυγούστου
Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
10 Αυγούστου

Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, Καβάλα

27 Αυγούστου

Θέατρο Δάσους, Θεσσαλονίκη

31 Αυγούστου

Βύρωνας, Θέατρο Βράχων

2 Σεπτεμβρίου

Παλαιό Ελαιουργείο, Ελευσίνα

7 Σεπτεμβρίου

Κύπρος