Έφυγε από τη ζωή ο Γάλλος πρωτοπόρος κινηματογραφιστής Κρις Μαρκέρ, σε ηλικία 91 ετών. Ο Κρις Μάρκερ ήταν ένας από τους σημαντικότερους ντοκιμαντερίστες του μεταπολεμικού κινηματογράφου, με το τo 28λεπτο αριστούργημά «Σταθμός Αποχαιρετισμού» του 1962, ν' αποτελεί την κορυφαία στιγμή της καριέρας του στον κινηματογράφο.

Ο Κριστιάν Φρανσουά Μπουσέ Βιλνέβ, όπως ήταν το πραγματικό όνομά του, γεννήθηκε στη Νεϊγί στις 29 Ιουλίου το 1921 και ξεκίνησε την καριέρα του γράφοντας ποιήματα και φιλολογικά δοκίμια. Η πρώτη ταινία στον κινηματογράφο είχε τίτλο «Ολυμπία 52» και γυρίστηκε το 1952.

Το πολεμικό θρίλερ επιστημονικής φαντασίας «Σταθμός Αποχαιρετισμού», γυρίστηκε εκ νέου από τον Τέρι Γκίλιαμ το 1997 με τίτλο «12 Πίθηκοι», με τον Μπρους Γουίλις και την Μαντλίν Στόου, ενώ βασικούς ρ��λους ερμήνευσαν επίσης οι Μπραντ Πιτ και Κρίστοφερ Πλάμερ. Η ταινία παρακολουθεί τις προσπάθειες που γίνονται το 2035 να βρεθεί αντίδοτο για έναν ιό που διασπάρθηκε επίτηδες το 1996, και ο οποίος μεταλλάχτηκε και σχεδόν αφάνισε την ανθρωπότητα.