Πενήντα χρόνια μουσικής πορείας, που ενωμένοι σαν γροθιά και δυνατοί σαν πέτρα κατέκτησαν τις μουσικές σκηνές του κόσμου γιόρτασαν στις 12 Ιουλίου, οι Rolling Stones!

H πρώτη τους εμφάνιση έγινε στο στο Marquee Club του Λονδίνου στις 12 Ιουλίου 1962 και ήταν η αρχή μιας λαμπρής πορείας και μιας εξέλιξης που από μια μουσική σκηνή τους οδήγησε σε υπερπληθή στάδια και συναυλιακούς χώρους.

Τα μέλη του θρυλικού συγκροτήματος, ο Μικ Τζάγκερ, ο Κιθ Ρίτσαρντς, ο Ρον Γουντ και ο Τσάρλι Γουάτς γιόρτασαν την επέτειό τους με μια φωτογραφική έκθεση στο Λονδίνο με τίτλο “The Rolling Stones Fifty Years", που άνοιξε τις πύλες της στο Somerset House του Λονδίνου!
Οι παππούδες της ροκ δηλώνουν έκπληκτοι που το συγκρότημα παραμένει δυνατό και επιφυλάσσονται για νέες εμφανίσεις, ενώ έχουν τυπώσει νέο λογότυπο (παραλλαγή του γνωστού λογότυπου με τη γλώσσα). Σημειώνεται πως η τελευταία περιοδεία των Rolling Stones ήταν η “A Bigger Band”. Το συγκρότημα περιόδευσε σε 32 χώρες, και έπαιξε μουσική μπροστά σε συνολικά 4,5 εκατομμύρια ανθρώπους.
Μαζί με την έκθεση κυκλοφόρησε και ένα φωτογραφικό βιβλίο για την καριέρα του γκρουπ. Στο “The Rolling Stones: 50”, περιλαμβάνονται σχεδόν 700 φωτογραφίες, με στιγμιότυπα από την καριέρα του συγκροτήματος. Ακόμη, περιλαμβάνει δηλώσεις των μελών του γκρουπ αλλά και φωτογραφίες από την πρώτη τους φωτογράφιση, από τον Philip Townsend.
Οι Rolling Stones θεωρούνται από πολλούς, η μεγαλύτερη rock n' roll μπάντα στον κόσμο, ενώ έχουν πουλήσει περισσότερα από 200 εκατομμύρια μουσικά άλμπουμ παγκοσμίως. Μάλιστα, τo Sticky Fingers του 1971 διαδέχθηκαν οκτώ μουσικά άλμπουμ που έφτασαν στο Νο.1 στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Το Νοέμβριο αναμένεται να κυκλοφορήσει ένα ντοκιμαντέρ για τους Rolling Stones, που θα αναφέρεται στην ιστορία τους.