​Με ποικίλες εκδηλώσεις και σεμινάρια διοργανώνεται από τις 12 έως και τις 18 Ιουλίου το φετινό, 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας!

Όπως και τις άλλες χρονιές έτσι και φέτος, δημιουργοί από τρεις ηπείρους: την Ευρώπη (Γαλλία, Κύπρος, Ελλάδα), την Αφρική (Νότιος Αφρική) και την Αμερική (ΗΠΑ) φτάνουν στην Πελοπόννησο για να παρουσιάσουν δέκα μοναδικές παραγωγές, αφιερωμένες εξαιρετικά στους λάτρεις του χορού.

Σπουδαίοι χορογράφοι, όπως ο Γάλλος Φιλίπ Ντεκουφλέ και ο Νοτιοαφρικανός Γκρέγκορυ Μακόμα έρχονται στη χώρα μας με σκοπό να προσφέρουν μια έντονη καλλιτεχνική εμπειρία στο κοινό !!

Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, που πραγματοποιείται υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Βίκυς Μαραγκοπούλου, περιλαμβάνει επίσης τρία σεμινάρια-εργαστήρια για επαγγελματίες και σπουδαστές ανώτερου επιπέδου με εκπαιδευτές από την Ισπανία, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ.

Οι παραστάσεις γίνονται στο Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας, το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας, το Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο, το Ζουμπούλειο Μέγαρο, το Εθνικό Στάδιο Καλαμάτας, το Γυμνάσιο Παραλίας και την παραλία της πόλης, ενώ το εισιτήριο δεν ξεπερνά τα 20 ευρώ!!!