​Τιμή- ρεκόρ έπιασε ο πίνακας του Μιρό «Peinture -Etoile Bleue» δηλαδή «Ζωγραφική -Γαλάζιο αστέρι», που πωλήθηκε για 23,5 εκατομμύρια λίρες, σε δημοπρασία του οίκου Σόθμπις στο Λονδίνο.

Ο συγκεκριμένος πίνακας του Ισπανού σουρεαλιστή ζωγράφου και γλύπτη, Χουάν Μιρό, είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα του καλλιτέχνη. όπως τόνισε και η πρόεδρος του Τμήματος Ιμπρεσιονιστών Σόθμπις, Έλενα Νιούμαν: «Τα έργα του Μιρό αυτής της περιόδου είναι υπερβολικά σύγχρονα, διαχρονικά και μεγάλης παγκόσμιας αποδοχής. Αυτόν ακριβώς τον τύπο έργου, οι σημερινοί συλλέκτες, σε όλο τον κόσμο, επιθυμούν διακαώς και προτίθενται να δώσουν μάχη για να τον αποκτήσουν».

Μάλιστα, το Γαλάζιο Αστέρι, ο αφηρημένης τεχνικής πίνακας του Μιρό - που φιλοτεχνήθηκε το 1927- ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ πώλησης έργου του Καταλανού ζωγράφου, που σημειώθηκε στις αρχές του χρόνου με 16,8 εκατομμύρια λίρες.

Ο Μιρό γεννήθηκε το 1893 στην Βαρκελώνη και σε ηλικία 14 ετών φοίτησε στην Εμπορική Σχολή, αν και παράλληλα παρακολουθούσε κρυφά μαθήματα στην Σχολή Καλών Τεχνών και αργότερα στην Ακαδημία Galí, μέχρι το 1915. Το 1920 μετακόμισε στο Παρίσι, όπου συμμετείχε στους καλλιτεχνικούς κύκλους της Μονμάρτης και γνωρίστηκε, αρχικά, με το κίνημα του ντανταϊσμού και αργότερα με τους υπερρεαλιστές, κάτω από την επίδραση των οποίων άρχισε να διαμορφώνει ένα ιδιαίτερο και προσωπικό ύφος στη ζωγραφική του. Το 1921 πραγματοποίησε την πρώτη ατομική του έκθεση στο Παρίσι, ενώ το 1926 ασχολήθηκε με τη σκηνογραφία, και σε συνεργασία με τον Μαξ Ερνστ σχεδίασε τα κοστούμια και τα σκηνικά για τα Ρώσικα Μπαλέτα Σεργκέι Ντιαγκίλεφ. Το 1955 εγκατέλειψε προσωρινά τη ζωγραφική και αφοσιώθηκε περισσότερο στις γραφικές τέχνες και τα κεραμικά. Πέθανε το 1983 στην Μαγιόρκα, σε ηλικία 90 ετών.