Ευχές να διασωθεί η Φοντάνα ντι Τρέβι κάνουν οι Ιταλοί, ρίχνοντας ένα κέρμα ως είθισται, στο διασημότερο σιντριβάνι του κόσμου.
Όλα ξεκίνησαν, όταν παρατηρήθηκε πως κομμάτια από το πάνω μέρος του σιντριβανιού, συγκεκριμένα κάποια σκαλιστά φύλλα δάφνης άρχισαν να πέφτουν, ενώ όταν η αρμόδια υπηρεσία κάλεσε αρχαιολόγους να ελέγξει τις ζημιές, εκείνοι απέκλεισαν το μνημείο και αφαίρεσαν κι άλλα κομμάτια που ήταν ετοιμόρροπα, προκειμένου να διαφυλάξουν την σωματική ακεραιότητα των τουριστών σε περίπτωση που αυτά έπεφταν.
«Η ζημιά πιθανόν να προκλήθηκε από την εισχώρηση μεγάλων ποσοτήτων νερού στο μνημείο εξαιτίας των άνευ προηγουμένου χιονοπτώσεων τον περασμένο χειμώνα. Φαίνεται πως η υγρασία έχει δημιουργήσει προβλήματα στην επιφάνεια του μαρμάρου, με αποτέλεσμα να μη σταματά σε αυτήν το νερό που πέφτει και να διηθείται» δήλωσε ο Ουμπέρτο Μπρόκολι , αρμόδιος για τα πολιτιστικά θέματα του Δήμου της Ρώμης .
Από την άλλη, το ιταλικό κράτος στερείται οικονομικών πόρων για έργα αποκατάστασης σημαντικών μνημείων, αλλά ευτυχώς η χορηγία για την αναστήλωση της Φοντάνα δεν άργησε να έρθει από την βιομηχανία εμφιαλωμένου νερού «Ακουα Κλόντια» , η οποία εξέφρασε την επιθυμία να δώσει τ200 χιλιάδες ευρώ. "Είναι ένα παγκόσμιο σύμβολο της ομορφιάς της Ρώμης. Η ζημιά που έγινε τις τελευταίες ημέρες είναι μια πληγή που πρέπει να αποκατασταθεί αμέσως", δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας, Μάουρο ντε Ντομινίκις.
Η «Φοντάνα ντι Τρέβι» ολοκληρώθηκε το 1762, σημαίνει «κρήνη στους τρεις δρόμους» και σηματοδοτεί το τέλος ενός αρχαίου ρωμαϊκού υδραγωγείου, το οποίο υδροδοτούσε την Ρώμη. Μετά την καταστροφή του υδραγωγείου, η υδροδότηση της πόλης έγινε από μια πηγή καθαρού νερού που εντοπίστηκε από τους Ρωμαίους με την υποτιθέμενη βοήθεια μιας παρθένου.. αυτό που αναπαριστά και το σιντριβάνι!