​Η μερική καταστροφή από την πυρκαγιά της 2ης Μαΐου είχε σαν αποτέλεσμα την καταστροφή 2.000 φωτογραφικών έργων της μόνιμης συλλογής του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, που φυλάσσονταν σε αποθήκη εταιρείας στη Σίνδο.
Η πυρκαγιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία τα ξημερώματα της 2ης Μαΐου στους χώρους της εταιρείας στη Σίνδο, όπου φυλάσσεται μέρος των εκθέσεων και των συλλογών φωτογραφικών έργων της σύγχρονης περιόδου του Μουσείου Φωτογραφίας. Το συμβάν δεν έγινε γνωστό, παρά την πάροδο σαράντα ημερών, παρά μόνο αφότου δημοσιοποιήθηκε επιστολή διαμαρτυρίας 19 γνωστών φωτογράφων, έργα των οποίων συμπεριλαμβάνονται στα καταστραφέντα από την πυρκαγιά: Διαμαρτυρόμεθα με τον πιο έντονο τρόπο, διότι δεν σπεύσατε να γνωστοποιήσετε το γεγονός, όπως είχατε υποχρέωση, τόσο στον ευρύτερο φωτογραφικό χώρο όσο και, προπάντων, στους άμεσα ενδιαφερόμενους».

Να σημειώθεί, πως το Μουσείο Φωτογραφίας παραμένει ακέφαλο μετά τη λήξη της θητείας του καλλιτεχνικού του διευθυντή, Βαγγέλη Ιωακειμίδη - από τον Ιανουάριο του 2011, εν�� δεν έχει συζητηθεί η αντικατάσταση ή ανανέωση της θητείας του έκτοτε.
Σύμφωνα, πάντως, με ανακοίνωση του Μουσείου Φωτογραφίας, τα έργα που καταστράφηκαν από την πυρκαγιά ήταν ασφαλισμένα, «είχαν παραχθεί μετά το 1970, αριθμούσαν τα 2.000 και ήταν από περίπου 250 δημιουργούς (60% Έλληνες, 40% διεθνείς)». Επίσης, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση: "Τα έργα αυτά βρίσκονται όλα καταλογογραφημένα σε χαμηλή ανάλυση με ακριβείς τεχνικές προδιαγραφές, στα αρχεία του Μουσείου."