​Ο Τσίμερμαν και Ντε Περό, το χαρισματικό δίδυμο από την Ελβετία, ανοίγει απόψε στις 21:00 την αυλαία του Φεστιβάλ Αθηνών!
Οι δύο Ελβετοί, ο Τσίμερμαν (χορογράφος) και ο ντε Περό (συνθέτης), έγιναν γνωστοί για τις γεμάτες χιούμορ, ενέργεια και ευαισθησία παραγωγές τους, που συνδυάζουν αριστοτεχνικά τον χορό, τα ακροβατικά, το θέατρο και τη μουσική. Η παράσταση, που παραπέμπει σε σύγχρονο μπουρλέσκ, συνδυάζει πρωτότυπη μουσική, χορό και ακροβατικά μέσα σε ένα σπίτι-σκηνικό που περιστρέφεται διαρκώς φέρνοντας τα πάνω κάτω. Το «Hans was Heiri» - έκφραση που σημαίνει «τελικά είναι όλοι ίδιοι»- αποτελεί ένα ιδιαίτερο καλλιτεχνικό είδος με στοιχεία υπερβολής που αποβλέπει στο να τονιστεί η αντίθεση μεταξύ της σοβαρότητας του θέματος και της ελαφρότητας της μορφής. Το είδος αυτό άνθησε τον 17o και τον 18o αιώνα, κυρίως στην Αγγλία και σε συνδυασμό με μια κοινωνική σάτιρα, χρησίμευσε για τη διακωμώδηση συνηθειών και θεσμών.
Το θέατρο των Τσίμερμαν & Ντε Περρό μπορεί να είναι χωρίς λόγια, εκφράζει όμως συναισθήματα, κωμικά στοιχεία και τρυφερότητα, αντιμετωπίζοντας τον άνθρωπο μέσα από την ποιητικότητα που κρύβουν οι μικρές λεπτομέρειες της ζωής.
Πληροφορίες
«Hans was Heiri» των Τσίμερμαν & Ντε Περό, από 8 έως και 11 Ιουνίου, στις 9μ.μ.. Πειραιώς 260, Κτίριο Η.
Διάρκεια: 1 ώρα 20 λεπτά.
Τιμές εισιτηρίων, 25, 20 ευρώ (μειωμένο), 15 ευρώ (Φοιτητικό, ΑΜΕΑ)