​Εκεί που το πάθος συναντά τη δύναμη και τη δεξιοτεχνία ξεκινά η ιδιαιτερότητα του τραγουδιστή και σολίστα του λαούτου, Μιχάλη Τζουγανάκη, που σήμερα Τετάρτη 30 Μαϊου θα βρίσκεται στο Mylos Club στη Θεσσαλονίκη να μας ταξιδέψει, παντρεύοντας με την παραδοσιακή Κρητική μουσική με την σύγχρονη!

Ένας καλλιτέχνης που μεγάλωσε στο εξωτερικό, δε ζει στη Κρήτη, δε ξυπνά κάθε πρωί στο τόπο αυτό κι όμως "παίζει το λαούτο τόσο καλά που αν ζούσε εδώ, να αναπνέει και τον αέρα του τόπου, ποιος ξέρει μέχρι που θα 'φτανε!" όπως λεν όλοι όσοι τον έχουν ακούσει. Η οικογένεια του, φρόντισε να διαφυλάξει τη Κρήτη, τα ήθη και τα έθιμα, την ιστορία και τη μνήμη των γονιών και των παππούδων του και να την μεταφέρει σε κείνον, από την ώρα που γεννήθηκε, όπως την πήρε μαζί της φεύγοντας, μαζί με την ελπίδα και το όραμα της ξενιτιάς. Μόνο που όταν γύρισαν πίσω – ο Μιχάλης σε ηλικία οχτώ χρόνων - ένιωσε παράξενα διαπιστώνοντας ότι τα πράγματα εδώ είχαν εξελιχθεί, είχαν γίνει πιο ...Ευρωπαίοι οι άνθρωποι..

"Η Κρήτη δεν είναι τυχαία, ούτε ως προς το σημείο της υδρογείου που βρίσκεται, ούτε ως προς τους ανθρώπους που έχει βγάλει. Μη ξεχνάμε, Μίκης Θεοδωράκης: Γαλατάς Χανίων, Μάνος Χατζιδάκις: επαρχία Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνης, Νίκος Μαμαγκάκης: Μετόχια Ρεθύμνου!".

πηγή: Περιοδικό Στιγμές

Πληροφορίες

Μύλος Club

Ανδρέου Γεωργίου 56, περιοχή Σφαγεία
Προσέλευση: 21:00
Τηλ. κρατήσεων: 2310 510081
Εισιτήριο: 10€