​Στον εντυπωσιακό χώρο του Ινστιτούτου Θερβάντες, το Φεστιβάλ ΛΕΑ θα ανοίξει τις πόρτες του για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, για να γνωρίσουμε από κοντά την μαγική ποικιλομορφία του ισπανικού, πορτογαλικού καθώς και λατινοαμερικάνικου πολιτισμού για δύο συνεχόμενες συναρπαστικές εβδομάδες!
Το 4ο Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ «Λογοτεχνία Εν Αθήναις» που διοργανώνει το Ινστιτούτο Θερβάντες, το πολιτιστικό περιοδικό Sol Latino και το Ίδρυμα Μαρία Τσάκος, θα διαρκέσει φέτος δύο εβδομάδες από τις 11 μέχρι τις 24 Ιουνίου.
Συγκεκριμένα, η πρώτη εβδομάδα είναι αφιερωμένη στον κινηματογράφο που βασίζεται στη λογοτεχνία, ενώ παράλληλα θα λειτουργεί μια Έκθεση και εργαστήρια γελοιογραφίας διοργανωμένα από το www.educartoon.gr με θέμα «Αλληλεγγύη και ισότητα των φύλων», στην Αίθουσα Εκθέσεων του Ινστιτούτου Θερβάντες.
Η δεύτερη εβδομάδα, θα είναι αφιερωμένη στον λογοτεχνικό κύκλο που περιλαμβάνει συναντήσεις με συγγραφείς και μια ποιητική βραδιά. Οι καλεσμένοι μας είνα�� διακεκριμένοι λογοτέχνες που έχουν σημαδέψει την ισπανόφωνη και πορτογαλόφωνη λογοτεχνία, ενώ παράλληλα με τον λογοτεχνικό κύκλο, στην Αίθουσα Εκθέσεων του Ινστιτούτου Θερβάντες, θα λειτουργεί Έκθεση βιβλίων και αντικειμένων λαϊκής τέχνης.
Πληροφορίες
Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας, Μητροπόλεως 23, Σύνταγμα (τηλ.: 210.3634117)
Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος», Μέγαρο «Μακεδονία», Λ. Συγγρού 367, Παλαιό Φάληρο (τηλ.: 210.9480700-9)
Από 11 έως 24 Ιουνίου 2012
Είσοδος ελεύθερη