​Από τις 26 Ιουλίου έως τις 3 Αυγούστου του 2012 θα παρουσιαστεί στην Πάτμο στον ιστορικό χώρο του Σπηλαίου του Αγ. Ιωάννη, η Θεατρική Απόδοση του Βιβλίου της Αποκάλυψης.

Το κείμενο της Αποκάλυψης, όντας διαχρονικό, αγγίζει πολλά σύγχρονα ηθικά, περιβαλλοντικά, οικονομικά και κοινωνικά θέματα. Από τις πολύπλευρες αυτές αναφορές, οι σκηνοθέτες επιλέγουν φέτος να εστιάσουν το βλέμμα τους στο οικονομικό ζήτημα.

Την παράσταση υπογράφουν οι δύο σημαντικοί Γερμανοί σκηνοθέτες Μπάρμπαρα Χόφμαν και Τιλ Στερζενμπαχ οι οποίοι είναι μόνιμοι κάτοικοι της Πάτμου και των οποίων η καλλιτεχνική πορεία μετράει πάνω από τρεις δεκαετίες.

Η παράσταση φέτος, τίθεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού και του Υπουργείου Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και πραγματοποιείται με ειδική άδεια της ιστορικής Μονής Πάτμου.

Εκτός των Ελληνικών, αποσπάσματα του έργου θα είναι μεταφρασμένα σε 4 γλώσσες. Την απόδοση στα Ελληνικά έχει επιμεληθεί ο Ηγούμενος της Μονής Αγ. Ιωάννη του Θεολόγου.

Επίσης, έχει σχεδιαστεί πρωτότυπη μουσική σύνθεση και περίτεχνα κοστούμια για τους 14 ηθοποιούς της παράστασης, ενώ τη διακριτική και ιδιαίτερα προσεγμένη σκηνογραφία επιμελείται ο Hans Hoffer , σκηνογράφος και καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών της Βιέννης.