​Μια έκθεση, με περισσότερα από 200 κοσμήματα σχεδιασμένα από εικαστικούς καλλιτέχνες, παρουσιάζεται από σήμερα Τετάρτη 16 Μαΐου μέχρι και τις 2 Σεπτεμβρίου, στο Μουσείο Μπενάκη, με τίτλο: «Από τον Picasso στον Koons. Κοσμήματα καλλιτεχνών».
Μεγάλοι καλλιτέχνες του 20ού αιώνα - όπως οι Georges Braque, Louise Bourgeois, Max Ernst, Lucio Fontana, Anish Kapoor, Yves Klein, Jeff Koons, Pablo Picasso και άλλοι, εκτός από τα γνωστά αριστουργήματά τους, δημιούργησαν και πανέμορφα έργα με τη μορφή κοσμημάτων, τα οποία δεν είναι εξίσου γνωστά, αφού δεν προορίστηκαν ποτέ για μαζική παραγωγή, αλλά πιθανότατα ν’αποτέλεσαν δημιουργίες για να δοθούν ως προσωπικά δώρα σε συγγενείς και φίλους από τους ίδιους τους καλλιτέχνες.
Η έκθεση πλαισιώνεται από κοσμήματα 21 Ελλήνων εικαστικών, γλυπτών και ζωγράφων που πειραματίστηκαν με τη φόρμα του κοσμήματος, μεταξύ των οποίων είναι οι Χατζηκυριάκος-Γκίκας, Αλέκος Φασιανός και Γιώργος Γυπαράκης.
Το Μουσείο Μπενάκη εκδίδει έναν μικρό τόμο με επιλογές από τα έργα της συλλογής της Diane Venet, ο οποίος περιλαμβάνει και από ένα αντιπροσωπευτικό κόσμημα όλων των συμμετεχόντων Ελλήνων καλλιτεχνών.
Πληροφορίες
Μουσείο Μπενάκη: Κεντρικό Κτίριο, Κουμπάρη 1 - Αθήνα,
Διάρκεια έκθεσης: 16 Μαΐου - 2 Σεπτεμβρίου
Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τρίτη: κλειστά, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο: 9.00-17.00, Πέμπτη: 9.00-24.00.