​Ένα συναυλιακό αφιέρωμα στον σπουδαίο συνθέτη της γενιάς του Μεσοπολέμου, Μιχάλη Σουγιούλ, παρουσιάζεται σήμερα Δευτέρα 14 Μαΐου, στις 8.30 το βράδυ, στο θέατρο Badminton, στο πλαίσιο του κύκλου «Τα πρόσωπα του ελληνικού τραγουδιού».
Ο Μιχαήλ Σουγιουλτζόγλου, με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Μιχάλης Σουγιούλ, είναι ο συνθέτης των περισσότερων διαχρονικών και πολυαγαπημένων τραγουδιών που παραμένουν ολοζώντανα στο πέρασμα του χρόνου. Γεννήθηκε στο Αϊδίνιο της Μικράς Ασίας, το 1906 και μετανάστευσε στην Αθήνα, το 1920. Έγραψε μουσική για 45 θεατρικές επιθεωρήσεις και 10 κινηματογραφικές ταινίες, μεταξύ των οποίων οι «Ένα βότσαλο στη λίμνη», «Σάντα Τσικίτα», «Θανασάκης ο πολιτευόμενος», «Το σωφεράκι», «Μια ζωή την έχουμε». Μεταπολεμικά, δημιούργησε τη σχολή του «αρχοντορεμπέτικου» με τους Αλέκο Σακελλάριο και Χρήστο Γιαννακόπουλο, όπου έγραφαν λαϊκότροπους χιουμοριστικούς στίχους και μουσική, με δυτικότροπες ενορχηστρωτικές επιρροές.
Σε αυτό το αφιέρωμα, που φέρει τον τίτλο «Από τα κουμπιά του Bandoneon στις χο��δές του μπουζουκιού», η Athens Chamber Orchestra, υπό τη διεύθυνση του Απόλλωνα Κουσκουμβεκάκη - ο οποίος έχει αναλάβει και τις ενορχηστρώσεις, και οι καλλιτέχνες Γεράσιμος Ανδρεάτος, Καλλιόπη Βέττα, Γιάννης Ζουγανέλης, Δέσποινα Ολυμπίου, Ειρήνη Τουμπάκη και Μπάμπης Τσέρτος θα ερμηνεύσουν τα πιο γνωστά τραγούδια του Μιχάλη Σουγιούλ, όπως τα «Άστα τα μαλλάκια σου», «Ας ερχόσουν για λίγο», «Ο μήνας έχει εννιά», «Παιδιά, της Ελλάδος, παιδιά», «Άρχισαν τα όργανα», «Το τραμ το τελευταίο», «Μια ζωή την έχουμε», «Ο τραμπαρίφας» και πολλά άλλα.
Σε καλλιτεχνική διεύθυνση παραγωγής του Μιχάλη Κουμπιού, στο πρώτο μέρος θα παίξουν bandoneon ο Ηρακλής Βαβάτσικας και η Άρτεμις Βαβάτσικα, ενώ στο δεύτερο μέρος, ο Δημήτρης Μαργιολάς και ο Νίκος ��ρέτσης θα παίξουν μπουζούκι. Ο Γιώργος Τσάμπρας κρατάει τον ρόλο του και χορεύουν οι Alexander Khoroshikh και Giota Malamou.
Πληροφορίες
Θέατρο Badminton, Ολυμπιακά Ακίνητα, άλσος Στρατού, Γουδή, τηλ: 211 1010020. Τιμές εισιτηρίου: διακεκριμένη ζώνη: 35 ευρώ, Α ζώνη: 30 ευρώ, Β ζώνη: 25 ευρώ, Γ ζώνη: 20 ευρώ, Δ ζώνη: 15 ευρώ, φοιτητικό: 10 ευρώ.