​Συνεχίζονται οι ελληνο-νορβηγικές ανασκαφές στην περιοχή της αρχαίας Τεγέας, καθώς και στον οχυρωμένο βυζαντινό οικισμό του κάστρου Απαλίρου στη Νάξο, οι οποίες βρέθηκαν στο επίκεντρο του ανασκαφικού έργου του Νορβηγικού Ινστιτούτου για το 2011.
Το Νορβηγικό Ινστιτούτο έχει ανασκαφική δραστηριότητα στην Αρχαία Τεγέα ήδη από τη δεκαετία του ΄90 και μάλιστα έχουν αναγνωριστεί κτίρια και δρόμοι, καθώς και κινητά ευρήματα, που ανήκουν σε όλες τις φάσεις της βυζαντινής εποχής (πρώιμη, μέση και ύστερη βυζαντινή περίοδο). Επίσης, εντοπίστηκαν μια ασβεστοκάμινος και ένα συγκρότημα λουτρών, τα οποία ανήκουν στην ύστερη αρχαιότητα (4ος - 6ος αι. μ. Χ.). Οι επιφανειακές έρευνες που διενεργεί το Ινστιτούτο στην περιοχή της Τεγέας, σε συνεργασία με τις ελληνικές εφορείες αρχαιοτήτων, έχουν ξεκινήσει από το 2009 και θα ολοκληρωθούν το 2013.
Στο κάστρο Απαλίρου της Νάξου, ένα από τα σημαντικότερα πρωτοβυζαντινά μνημεία των Κυκλάδων, οι ανασκαφές έφεραν στο φως εντυπωσιακά κατάλοιπα από εκκλησιαστικά κτίρια - μεταξύ των οποίων αναγνωρίστηκε ο ναός του Αγίου Γεωργίου-, μια δεξαμενή, καθώς και πολλά κινητά ευρήματα, όπως αποθηκευτικά αγγεία και μεταλλικά αντικείμενα.