​Οι «Φιλενάδες» δεν κάνουν «Αγώνες Πείνας»… τουλάχιστον μέχρι τις 3 Ιουνίου που είναι η τελετή απονομής των βραβείων του μουσικού καναλιού MTV.
Οι αμερικάνικες ταινίες «Bridesmaids» («Οι Φιλενάδες») και η νεανική περιπέτεια «The Hanger Games» («Αγώνες Πείνας») είναι αυτές που έχουν αποσπάσει τις περισσότερες υποψηφιότητες, μάλιστα 8 στον αριθμό η καθεμιά! Μεταξύ αυτών υποψηφιότητα για τα βραβεία καλύτερου επιτελείου ηθοποιών, εξαιρετικής ερμηνείας καθώς και ταινίας της χρονιάς.
Οι πρωταγωνίστριες της ταινίας «Οι φιλενάδες», Kristen Wiig και Melissa McCarthy, είναι και οι δύο υποψήφιες για το βραβείο καλύτερης κωμικής ερμηνείας. H McCarthy μάλιστα ήταν, επίσης, υποψήφια για Όσκαρ Β' Γυναικείου ρόλου στα φετινά βραβεία. Για τους «Αγώνες πείνας», αξίζει να αναφέρουμε πως ήδη έχουν σημειώσει μεγάλη εμπορική επιτυχία με εισπράξεις που ξεπερνούν τα 335 εκατομμύρια λίρες παγκοσμίως
Οι νικητές των φετινών βραβείων του μουσικού καναλιού θα αναδειχθούν από την ψήφο του κοινού, στις 3 Ιουνίου, στο αμφιθέατρο Γκίμπσον στο Λος Άντζελες. Ανάμεσα στις ταινίες προς βράβευση είναι και η ��αινία με τον Χάρι Πότερ, «Οι κλήροι του θανάτου: Μέρος 2ο», το κινηματογραφικό «αντιρατσιστικό μανιφέστο», «The Help» («Οι υπηρέτριες»), αλλά και το πρώτο μέρος του Twilight - «Χαραυγή» («Twilight Saga: Breaking Dawn»).