Ο ΟΤΕ, ο ιστορικότερος ελληνικός τηλεπικοινωνιακός όμιλος ολοκλήρωσε με επιτυχία το έργο της εγκατάστασης δικτύου οπτικών ινών σε απομακρυσμένες περιοχές της βόρειας και της νότιας Ελλάδας.

«Τα δίκτυα οπτικών ινών είναι απαραίτητα για τη μετάβαση της χώρας μας στη νέα ψηφιακή εποχή. Ο Όμιλος ΟΤΕ φέρνει το γρήγορο ίντερνετ σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλάζει την καθημερινότητα των πολιτών, των επιχειρήσεων και δίνει ώθηση στις τοπικές οικονομίες και στον τουρισμό, Στον Όμιλο ΟΤΕ πιστεύουμε ότι με την τεχνολογία μπορούμε να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο για όλους» δήλωσε για το έργο που ολοκληρώθηκε ο Μιχάλης Τσαμάζ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ομίλου ΟΤΕ.  

To rural broadband,  ένα μνημειώδες τεχνολογικό επίτευγμα που απέσπασε διεθνείς διακρίσεις και υλοποιήθηκε χάρη στη σύμπραξη του ιδιωτικού με τον δημόσιο τομέα, συνδέεται με την τοποθέτηση οπτικών ινών σε μία διαδρομή συνολικού μήκους 12.000 χιλιoμέτρων, η οποία εκτείνεται από τον Έβρο μέχρι τα Δωδεκάνησα.

«Το rural broadband  είναι ένα project σημείο αναφοράς, διότι σε 5000 οικισμούς στην Ελλάδα δίνει τη δυνατότητα συνδεσιμότητας σε πάνω από μισό εκατομμύριο συμπολίτες μας. Πρέπει και στη δεύτερη φάση ανάπτυξής του να είμαστε σε εγρήγορση, να είμαστε αποφασισμένοι, ακριβώς για να ενημερωθεί ο κόσμος για τις μεγάλες δυνατότητες τις οποίες αυτό το πρόγραμμα στην πλήρη ανάπτυξή του δίνει για τις δυνατότητες να βελτιώσουμε τη ζωή μας, να κάνουμε καλύτερο τον τρόπο με τον οποίον επικοινωνούμε, πιο αποτελεσματική την επαφή μας με τον δημόσιο τομέα και πιο άνετη και εύκολη τη ζωή μας»  δήλωσε για το έργο ο  υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς.