60  νέοι και νέες με start up επιχειρήσεις εκθέτουν την τεχνογνωσία τους στο Ζάππειο σε μια συνάντηση που οργάνωσε το ΕΒΕΑ.

Θέλετε για παράδειγμα  να φτιάξετε ένα συνολάκι και δεν έχετε χρόνο;  Μπορείτε να το κάνετε online. Το πρώτο κοινωνικό δίκτυο μόδας λέγεται fashionphoria και είναι ελληνικό.

Όπως δηλώνει στη Μαρία Παππά  η υπεύθυνη του δικτύου Μυρτώ Αποστολίδη, πρόκειται για μια πλατφόρμα που ενώνει τα άτομα που αγαπάνε τη μόδα με τα brands. Δηλαδή,  μπορεί να φτιάξει ο κάθε χρήστης το δικό του σετ, το δικό του συνδυασμό, να δει αν του αρέσει και μετά να το αγοράσει αν θέλει. Εκτός από τις ξένες εταιρείες ρούχων που φιλοξενεί αποτελεί για τις ελληνικές επιχειρήσεις ένα καινούργιο μέσο προβολής και προώθησης των προϊόντων τους.

Ο Άγγελος Προεστός με σπουδές στα οικονομικά και προϋπηρεσία σε τράπεζα τα βρόντηξε για να ασχοληθεί με τη ζωγραφική. Τώρα σχεδιάζει γυναικεία φουλάρια από 100% ελληνική πρώτη ύλη. «Το χειροποίητο σχέδιο είναι πιο εύκολο αλλά δεν έχει την ευκολία της επανάληψης. Κατάφερα λοιπόν επισήμως μετά από πέντε χρόνια βρήκα τον κατασκευαστή μου για τα μετάξια στο Σουφλί, βρήκα τον άνθρωπο στη Σπάρτη για το κουτί και κατάφερα ψηφιακά να δώσω μια ποιότητα καλύτερη του χειροποίητου» τονίζει στο ρεπορτάζ του Star.   

Η Παναγιώτα Τσούκλερη με τον αδερφό της Δημήτρη εισήγαγαν στην ελληνική αγορά το πρώτο αδιάβροχο μονωτικό υλικό με νανομοριακή δομή.  «Εργαζόμουν χρόνια ως μηχανικός με μελέτες, κατασκευές, απλά αυτό ήταν ένα όνειρο μαζί με τον αδερφό μου και να βάλουμε καινοτόμα υλικά στην ελληνική αγορά, να φτιάξουμε μια αμιγώς ελληνική επιχείρηση» δηλώνει.  

Σπουδαία είναι και η ιδέα του Δημήτρη Σχορετσανίτη, ιδρυτή της Modernizοr να  αποτυπώνει κλασικά έργα αξιοποιώντας τεχνικές όπως είναι το κολάζ, η τυπογραφία και η σύγρονη γραφιστική.  «H modernizοr είναι μια online gallery τέχνης που αξιοποιεί ψηφιακά αρχεία από μουσεία και πολιτιστικούς οργανισμούς σε όλο τον κόσμο τα οποία αναλαμβάνουν μια ομάδα έμπειρων graphic designers να τους δώσουν ένα σύγχρονο χαρακτήρα» επισημαίνει στη Μαρία Παππά.  Τα έργα εκτυπώνονται από χαρτί και καμβά μέχρι και πλέξιγκλας και κοστίζουν από 20 μέχρι 300 ευρώ.

 

 

Tags: