Η Ελλάδα κερδίζει συνεχώς έδαφος στον Συνεδριακό Τουρισμό. Από την 40η θέση που είχαμε  το 2012, πέρυσι ανεβήκαμε στην 25η θέση.

«Ο συνεδριακός τουρίστας είναι υψηλού επιπέδου, ξοδεύει πραγματικά στην πόλη, αφήνει χρήματα για να επωφελούνται πολλές επιχειρήσεις, όπως παραδείγματος χάριν εστίασης, διερμηνείς και μεταφραστές» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Τίνα Τοριμπάμπα, υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Hilton.

Ο Συνεδριακός Τουρισμός έχει πολλαπλά οικονομικά οφέλη για την χώρα. Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι   διεθνές συνέδριο 5000 ατόμων διαρκείας μίας εβδομάδας έχει τζίρο 4 εκατομμύρια ευρώ.

Συνέδρια δεν γίνονται μόνο σε ξενοδοχεία αλλά και σε μεγάλους χώρους όπως το Ζάππειο και το Μέγαρο Μουσικής. Αυτό που όμως λείπει από την Ελλάδα είναι ένα μεγάλο συνεδριακό κέντρο που να μπορεί να φιλοξενήσει πάνω από 5.000 άτομα.

Για  τα επόμενα τέσσερα χρόνια η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στη διοργάνωση των διεθνών συνεδρίων με μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες να έχουν κάνει ήδη τις παρακρατήσεις τους .Εκτός από την Αθήνα  μεγάλα συνέδρια μπορούν να διοργανώσουν η Θεσσαλονίκη η Καλαμάτα, η Λάρισα και η Πάτρα.