Τι είναι το BeertheCity

To BeertheCity αποτελεί ένα global startup που προωθεί την κουλτούρα της μπύρας αλλά και το Beer Tourism κάθε πρωτεύουσάς στην Ευρωπαϊκή  Ένωση και όχι μόνο. Το BTC έχει τρεις πυλώνες το global Portal www.beerthecity.com το οποίο θα λανσαριστεί τέλος Απριλίου, την τοπική εφαρμογή κάθε πόλης που κάνεις locate την αγαπημένη σου μπύρα draft και τέλος μια ψηφιακή εκπομπή για τη μπύρα και το lifestyle γύρω από αυτή, που εδώ στην Αθήνα θα λανσαριστεί από το Web TV του STAR.

Εβδομαδιαία εκπομπή, γρήγορη με πολλές αλλαγές και θεματικές.. Η εκπομπή αφορά τους καταναλωτές/φίλους της μπύρας αλλά και τους επαγγελματίες. Πολλοί διαγωνισμοί, πολλές μπύρες και πολλοί καλεσμένοι.

Concept

Ο Έλληνας, από την αρχαιότητα, έχει µια ιδιαίτερη σχέση µε τη μπίρα.  Η τελειοποίηση της έγινε τον Μεσαίωνα, βοηθώντας τους ανθρώπους να περιορίσουν την πανώλη, λόγω της χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ κατέστησε αποτρεπτική τη μόλυνση της, σε αντίθεση με το νερό. Είναι γνωστή για της ευεργετικές της ιδιότητες, και την άφοβη απόλαυση χωρίς αμετροέπεια.

Οι Έλληνες, στην πλειονότητα, καταναλώνουμε μεγάλες ποσότητες μπίρας κάθε χρόνο, κάποιοι από µας φτιάχνουν τη δική τους, ενώ πολλοί θα θέλαμε να ξέρουμε τον τρόπο. Η Μπίρα είναι ένας πολύ καλός οδηγός για να ανακαλύπτεις νέα μέρη, καινούριες παρέες, καλό φαγητό, καλή μουσική και να ταξιδεύεις σε όλο τον κόσμο. Ένα αρχαίο ποτό, το πιο ακίνδυνο απ όλα τα οινοπνευματώδη αγαπημένο από νέους και παλιούς σε οδηγεί σε όμορφα μονοπάτια γνώσης και διασκέδασης.

Τα τελευταία χρόνια η ελληνική αγορά μπίρας έχει αλλάξει εικόνα, διαθέτοντας πλέον πάνω από 20 µονάδες παραγωγής αλλά και πληθώρα ελληνικών  brands. Oι ελληνικές μικροζυθοποιίες από διάφορες περιοχές της Ελλάδος κατακλύζουν την αγορά ενώ οι εισαγόμενες απ’ όλο τον κόσμο μας ταξιδεύουν παντού.  Αντιμέτωποι µε µια τεράστια ποικιλία επιλογών στην αγορά, τόσο οι απλοί καταναλωτές όσο και οι επαγγελματίες λάτρεις της μπίρας επιθυμούν σωστή ενημέρωση, ώστε να προσεγγίσουν τα µυστικά της μπίρας και να µπορούν να διαλέγουν την κατάλληλη για κάθε περίσταση.

Με άξονα το ταξίδι, την ξενάγηση στις ζυθοποιίες και τις απορίες του συνταξιδιώτη - καλεσμένου, θα αναπτύσσονται οι επί µέρους θεματικές ενότητες που αφορούν στη μπίρα και θα καλύπτουν τις διάφορες πτυχές της ζυθοποιίας.

Από το πώς διαβάζουμε την ετικέτα ενός μπουκαλιού, µέχρι τα μυστικά για να αναγνωρίσουμε τα μπουκέτα και τα κρυµµένα αρώματά της, αλλά και το πώς να φτιάξουμε τη δική μας μπίρα. Ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, χρηστικά θέματα, γευστικά και απολαυστικά, συνδυασμένα µε ιστορικά στοιχεία, μύθους για τη μπίρα, αλλά και θέματα υγείας και ευζωίας, πάντα σε συνάρτηση µε την ξεχωριστή ξανθιά, κόκκινη ή μαύρη μπίρα που δοκιμάζουμε.