Η Terra Bella, μια εταιρεία δορυφορικής απεικόνισης που απέκτησε η Google πριν 2 χρόνια για 500 εκατομμύρια δολάρια, θα εξαγοραστεί από την startup εταιρεία Planet Labs. Σύμφωνα με την συμφωνία, η Planet Labs θα αποκτήσει την εταιρεία και τους δορυφόρους της Terra Bella, ενώ η Google θα διατηρήσει το δικαίωμα χρήσης των χαρτών για τα προϊόντα της.

Παρόλο που δεν ανακοινώθηκαν οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας, μια πηγή αναφέρει ότι η Planet Labs πλήρωσε λιγότερα από τα 500 εκατομμύρια δολάρια που είχε δώσει η Google, με την τιμή να κυμαίνεται πάνω από το όριο των 300 εκατομμυρίων. Επιπλέον, η Google θα είναι πλέον μεγαλομέτοχος της Planet Labs.

Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί την πρόσφατη προσπάθεια της μητρικής εταιρείας της Google, Alphabet, για τη διαχείριση των δαπανών σε όλη την οργάνωση. Κατά το παρελθόν, η Alphabet είχε ακυρώσει σχέδια για την χρήση solar-powered drones για την διάδοση του internet, σταμάτησε την επέκταση της υπηρεσίας internet Google Fiber και επιβράδυνε την ανάπτυξη της υπηρεσίας παράδοσης προϊόντων με drones. Επιπλέον, υπό την διεύθυνση της Alphabet έχουν αποχωρήσει αρκετά διευθυντικά στελέχη.

Πηγή: techblog.gr
Tags: