Το κοντέρ έγραψε 8 εκατομμύρια Audi quattro

Mε επετειακό Q5 να βγαίνει από τη νέα γραμμή παραγωγής στο Μεξικό

Το κοντέρ έγραψε  8 εκατομμύρια Audi quattro

Η τεχνολογία quattro πρωτοεμφανίστηκε το 1980 και είναι σήμερα διαθέσιμη σε πάνω από 100 εκδόσεις μοντέλων. Το σύστημα 4κίνησης quattro είναι στάνταρ στα Audi Q7, A4 allroad quattro*, A6 allroad quattro*, A8, R8 και σε όλα τα μοντέλα εκδόσεων S και RS, ενώ διατίθεται σαν option σε όλα τα υπόλοιπα μοντέλα και εκδόσεις. Το 2015, το 44% των πελατών της Audi σε ολόκληρο τον κόσμο, επέλεξαν μοντέλα με σύστημα 4κίνησης quattro.

Το κοντέρ της γραμμής παραγωγής του εργοστασίου στο San José Chiapa έγραψε 8 εκατομμύρια Audi με τεχνολογία 4κίνησης quattro – μία ενσωματωμένη τεχνολογία που εξασφαλίζει μεγάλη ώθηση τόσο στον τομέα της ασφάλειας, όσο και της οδηγικής ευχαρίστησης, ακόμα και συνθήκες χιονιού ή πάγου. Το μοντέλο “ορόσημο” ήταν ένα κόκκινο garnet Audi Q5 2.0 TFSI quattro. Το Audi Q5 βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των προτιμήσεων με 262.000 πωλήσεις. Τα μοντέλα quattro σημείωσαν αξιοσημείωτα νούμερα πωλήσεων στις αγορές των ΗΠΑ, του Καναδά, της Ρωσίας, καθώς και στις αγορές της Μ. Ανατολής. Στη Γερμανία οι πωλήσεις των μοντέλων quattro έφτασαν τα 122.048 αυτοκίνητα.

Η τεχνολογία quattro χάρισε επίσης πολλούς αγωνιστικούς θριάμβους στην Audi. Ο κατάλογος των επιτυχιών περιλαμβάνει μέχρι στιγμής τέσσερα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Ράλι, έξι πρώτες θέσεις στη φημισμένη ανάβαση του Pikes Peak, ένα τίτλο στην Αμερικανική σειρά αγώνων TransAm, δύο τίτλους DTM, 11 εθνικά πρωταθλήματα Super Touring Car, και ένα Παγκόσμιο τίτλο Touring Car World Cup. Η πιο πρόσφατη νίκη για την τεχνολογία quattro: Τον περασμένο Νοέμβριο, ο Mattias Ekström και η ιδιωτική ομάδα rallycross EKS, κατάκτησαν τον παγκόσμιο τίτλο οδηγών και κατασκευαστών, με το Audi S1 EKS RX Quattro, στο πρωτάθλημα FIA World Rallycross.

Βαγγέλης Γκούμας

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top