H Volvo έκανε ρεκόρ πωλήσεων και το 2016

Τι έκανε στην χώρα μας

H Volvo  έκανε ρεκόρ πωλήσεων και το 2016

Για τρίτο συνεχές έτος η σουηδική μάρκα σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων σε διεθνές επίπεδο! Η Volvo έκλεισε το 2016 με πωλήσεις 534.322 αυτοκινήτων, αυξημένες κατά 6,2% σε σχέση με το 2015. Πρόκειται για τις μεγαλύτερες πωλήσεις που έχει σημειώσει ποτέ η Volvo στη σχεδόν ενενηντάχρονη ιστορία της.

 Η άνοδος πωλήσεων της Volvo το 2016 οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στην επιτυχία διεθνώς των μοντέλων της νέας σειράς 90. Χαρακτηριστικά, οι πωλήσεις του XC90 σημείωσαν αύξηση 125% σε σχέση με το 2015. Σημαντική ήταν και η επιτυχία του XC60 σε παγκόσμιο επίπεδο. Το μεσαίο SUV της Volvo έχει καταφέρει κάτι πρωτοφανές, από το 2008 που πρωτοπαρουσιάστηκε: κάθε χρόνο οι πωλήσεις του είναι περισσότερες από την προηγούμενη χρονιά, κάτι ίσως μοναδικό στη σύγχρονη αυτοκινητοβιομηχανία!

Στην Ελλάδα, η Volvo κατέγραψε τη χρονιά που πέρασε 1.458 πωλήσεις νέων αυτοκινήτων, τη στιγμή που σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ), η αγορά έκλεισε στις 78.873 ταξινομήσεις. Η συγκεκριμένη επίδοση αντιστοιχεί σε μερίδιο αγοράς 1,85%, ένα από τα πιο υψηλά που απολαμβάνει η Volvo σε διεθνές επίπεδο.

Χωρίς αμφιβολία, η χρονιά για τη σουηδική μάρκα και στη χώρα μας χαρακτηρίστηκε από τη μεγάλη εμπορική επιτυχία των SUV της με  συνολικά 201 ταξινομήσεις που σημείωσε το νέο XC90 και αντιπροσωπεύουν ποσοστό 48,3% στην κατηγορία του. Το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στο ακόμα πιο εντυπωσιακό 51,4%, αν κάποιος εστιάσει στο premium τμήμα της κατηγορίας, γερμανικής ως επί το πλείστον προέλευσης! Σε κάθε περίπτωση, ούτε λίγο ούτε πολύ, ένα στα δύο μεγάλα SUV που ταξινομήθηκαν στην Ελλάδα τη χρονιά που πέρασε, ήταν Volvo XC90.

Ιδιαίτερα θετική όμως ήταν η εμπορική πορεία και του XC60 στη χώρα μας, για το 2016. Το μεσαίο SUV της Volvo αποδείχθηκε αντίστοιχα δημοφιλές όπως και στον υπόλοιπο κόσμο – υπενθυμίζεται ότι το XC60 είναι εδώ και χρόνια το best seller της Volvo ανά την υφήλιο.

Στη χώρα μας το XC60 κατέγραψε το 2016 συνολικά 217 ταξινομήσεις, που του χάρισαν για άλλη μια χρονιά την πρώτη θέση ανάμεσα στον premium γερμανικό ανταγωνισμό - κάτι που αξίζει να σημειωθεί ότι συμβαίνει ανελλιπώς την τελευταία πενταετία.

Bαγγέλης Γκούμας

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top