Παρέλαση χιλιάδων VESPA

Πότε είναι το επόμενο ραντεβού

Παρέλαση χιλιάδων VESPA

Στο Μπέλφαστ, στη Βόρεια Ιρλανδία, πραγματοποιήθηκαν για το 2018 οι  Vespa World Days, η μεγαλύτερη και πιο σημαντική συνάντηση των φίλων της Vespa, η οποία κάθε χρόνο συγκεντρώνει Vespa Club από όλο τον κόσμο.

Η υπέροχη πρωτεύουσα της Βόρειας Ιρλανδίας καλωσόρισε πάνω από 3.000 Vespa επίσημα εγγεγραμμένες στην εκδήλωση – καθώς και χιλιάδες ακόμη που διέσχισαν όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας για να συμμετάσχουν στην εκδήλωση – εκπροσωπώντας 37 χώρες, από τις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι την Ινδονησία, από την Αυστραλία στο Μεξικό, από τον Καναδά στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένης ολόκληρης της Ευρώπης και της περιοχής της Μεσογείου μέχρι και το Ισραήλ. Μια ισχυρή απόδειξη της καθολικότητας του μύθου της Vespa, που σήμερα βιώνει μια από τις πιο ευτυχείς περιόδους της.

Μια θεαματική παρέλαση από Vespa δίπλα στην ακτή Causeway,  μεταξύ των πράσινων λιβαδιών και της Βόρειας Θάλασσας, η οποία καταχειροκροτήθηκε από τον ντόπιο πληθυσμό στην πορεία της προς το Μπέλφαστ: ένας τουριστικός προορισμός, που έχει επιλεγεί από το Lonely Planet στην πρώτη θέση στα 10 κορυφαία μέρη που αξίζει κανείς να επισκεφθεί.

Μεταξύ των πολλών μοντέλων της παρέλασης το βραβείο του παλαιότερου και πιο πολύτιμου οχήματος πήγε σε μία υπέροχη Vespa Douglas του 1951, πλήρως διατηρημένη, ακόμα και με την αυθεντική ρεζέρβα της εποχής.Όπως συνηθίζεται, στο τέλος των Vespa World Days ανακοινώθηκαν οι νικητές του Vespa Trophy, ένας τουριστικός διαγωνισμός σε συνεργασία με τη Michelin, που καλεί τα μέλη των Vespa Club να πιστοποιήσουν με φωτογραφίες και ειδικές σφραγίδες στο Travel Book τους όλες τις στάσεις κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους προς το Μπέλφαστ.

Η νίκη πήγε στην Ιταλία, χάρη στο Vespa Club Verona, που προηγήθηκε από το Vespa Club Morciano Ρουμανίας, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε το Vespa Club Oostende από το Βέλγιο. Ειδική μνεία έγινε και στους Προέδρους των Vespa Club Κύπρου και Vespa Club Oostende, ενώ το βραβείο Μοναχικού Οδηγού Vespa δόθηκε για πρώτη φορά σε γυναίκα, μέλος του Vespa Club Πράγας, η οποία ταξίδεψε μόνη της διανύοντας πάνω από 6.000 χλμ. μέχρι το Μπέλφαστ.Το επόμενο ραντεβού για τη διοργάνωση του 2019 έχει προγραμματιστεί για την Ουγγαρία.

Βαγγέλης Γκούμας

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top