Γνωρίστε το νέο Volkswagen Touareg

Κινητήρες και συστήματα άνεσης ,ασφάλειας και ψυχαγωγίας

Γνωρίστε το νέο  Volkswagen Touareg

Η Volkswagen παρουσίασε  τη ναυαρχίδα της μάρκας Touareg . Αρχικά, στην Ευρώπη, το νέο μοντέλο θα διατίθεται με δύο κινητήρες V6 diesel ισχύος 231 και 286hp. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν και εκδόσεις με κινητήρα V6 βενζίνης (340hp) και V8 turbodiesel (421hp). Οι κινητήρες TDI των 231 και 286 ίππων έχουν ροπή που φτάνει τα 500 και 600Nm αντίστοιχα. Ο βενζινοκινητήρας TSI έχει ροπή που φτάνει τα 450Nm, ενώ ο V8 φτάνει την εντυπωσιακή επίδοση των 900Nm. Η Volkswagen πρόκειται να προσφέρει το Touareg με ένα νέο plug-in υβριδικό κινητήρα συνολικής ισχύος 367hp, έκδοση που θα διατίθεται αρχικά στην αγορά της Κίνας. Η ακριβής ημερομηνία παρουσίασης του υβριδικού Touareg στην Ευρωπαϊκή αγορά δεν είναι ακόμα γνωστή.

Το νέο, τρίτης γενιάς Touareg συνεχίζει να διαθέτει σαν στάνταρ το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης 4MOTION. Το σύστημα τετρακίνησης συνοδεύεται από ένα αυτόματο 8άρι κιβώτιο ταχυτήτων (με λειτουργία αλλαγών 'shift by wire' και οπτική ένδειξη της επιλεγμένης σχέσης στον πίνακα οργάνων), και αυτό στο βασικό εξοπλισμό, το οποίο μπορεί να διαχειριστεί ροπή μέχρι 1000Nm.Το μοίρασμα της ροπής ανάμεσα στον εμπρός και πίσω άξονα αναλαμβάνει ένα κεντρικό διαφορικό με χαρακτηριστικά ασύμμετρης κατανομής. Έως και 70% της διαθέσιμης ροπής μπορεί να μεταφερθεί στους εμπρός τροχούς, ενώ για τους πίσω το ποσοστό αυτό μπορεί να φτάσει έως και το 80%. Οι πέντε στάνταρ και οι τέσσερεις προαιρετικές επιλογές των προγραμμάτων οδήγησης, μπορούν να πραγματοποιηθούν είτε από το αντίστοιχο μενού στο σύστημα infotainment, ή/και από το 4MOTION Active Control.

Επισκόπηση των προγραμμάτων για κίνηση ‘εντός δρόμου’

•              'Eco' (για βέλτιστη οικονομία)

•              'Comfort' (για βέλτιστη άνεση σε μεγάλα ταξίδια)

•              'Normal' (για ισορροπημένη συμπεριφορά)

•              'Sport' (για συνθήκες δυναμικής οδήγησης και αντίστοιχης οδικής συμπεριφοράς)

•              'Individual' (με παραμέτρους που έχουν επιλεγεί από τον οδηγό)

Επισκόπηση των προγραμμάτων για κίνηση ‘εκτός δρόμου’

•              'Snow' (για κίνηση σε ολισθηρό οδόστρωμα)

•              'Off-road Auto' (προαιρετικά με το 'Off-road pack'; ιδανικό για «γενική χρήση» σε καταστάσεις εκτός δρόμου)

•              'Sand' (προαιρετικά με το 'Off-road pack'; προσαρμοσμένο για κίνηση σε αμμώδες έδαφος, χωρίς το σύστημα Hill Start Assist)

•              'Gravel' (προαιρετικά με το 'Off-road pack'; για ελαφρώς ανώμαλο οδόστρωμα, αγροτικούς δρόμους)

•              'Off-road expert' (προαιρετικά με το 'Off-road pack'; με παραμέτρους off-road κίνησης που έχουν επιλεγεί από τον οδηγό).

Εξοπλισμένο με τα νέας γενιάς συστήματα συνδεσιμότητας και με συνδυασμό πρωτοποριακών συστημάτων υποβοήθησης, άνεσης, φωτισμού και infotainment, το νέο Touareg δείχνει το δρόμο προς το μέλλον, φροντίζοντας ταυτόχρονα να προσδίδει στην κατηγορία του και μία πρωτόγνωρη νότα δυναμισμού.. Στις τεχνολογίες αυτές περιλαμβάνονται συστήματα όπως: το 'Night Vision' (αναγνωρίζει με τη βοήθεια θερμικής κάμερας, ανθρώπους ή ζώα στο σκοτάδι), το σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας ‘Roadwork Lane Assist’ (ημιαυτόματος έλεγχος του τιμονιού και διατήρηση λωρίδας κυκλοφορίας με ταυτόχρονη επιτάχυνση ή επιβράδυνση μέχρι τα 60χλμ.),.

Ακόμη διατίθενται  το σύστημα υποβοήθησης ελέγχου εμπρός διασταυρούμενης κυκλοφορίας ‘Front Cross Traffic Assist’ (αναγνωρίζει οχήματα που διασταυρώνονται με την πορεία του Touareg), το ενεργό σύστημα τετραδιεύθυνσης (κάνει το χειρισμό του Touareg να μοιάζει με ενός μικρομεσαίου μοντέλου), τις νέες αντιστρεπτικές ράβδους με ηλεκτρομηχανικό έλεγχο, τους νέου τύπου προβολείς 'IQ.Light – LED matrix' (με ενεργό έλεγχο . το σύστημα ενεργοποίησης προληπτικών μέτρων ενσωματώνει πλέον όλες τις λειτουργίες προ-σύγκρουσης ('PreCrash’). Σε αυτές λαμβάνονται υπόψη οι παράμετροι:  'PreCrash εμπρός, 'PreCrash πλευρικά, 'PreCrash πίσω, 'ανατροπή', και 'πολλαπλή σύγκρουση'Στην πλευρά του οδηγού, το γυάλινο Digital Cockpit – υψηλής ευκρίνειας οθόνη/πίνακας οργάνων 12ιντσών του Touareg, (1920x720 pixels), αποτελεί συνέχεια του επίσης γυάλινου ‘Discover Premium’ συστήματος infotainment.

Οι δύο οθόνες σχηματίζουν έτσι ένα ενιαίο σύνολο, με κοινά χαρακτηριστικά (οπτικά και λειτουργικά). Άλλα χαρακτηριστικά του Innovision Cockpit: λειτουργία 'Deluxe telephony', με δυνατότητα επαγωγικής φόρτισης του smartphone, App Connect (περιλαμβάνει MirrorLink, Apple CarPlay και Android Auto, για όλες τις εφαρμογές σύνδεσης smartphones Apple και Android), Media Control (σύνδεση με tablets), τέσσερεις θύρες USB (δύο εμπρός για σύνδεση interface με το σύστημα infotainment και δυνατότητα φόρτισης, και δύο πίσω μόνο για φόρτιση), και ένα Wi-Fi hotspot για μέχρι και οκτώ συσκευές. Μία ακόμα προαιρετική λειτουργία του Innovision Cockpit είναι και το Head-up Display, το οποίο προβάλλει στο παρμπρίζ ακριβώς μπροστά στο οπτικό πεδίο του οδηγού, τις βασικές πληροφορίες οδήγησης. 

 Το νέο Touareg έχει ‘χτιστεί’ πάνω στην MLB (“modular longitudinal matrix”) πλατφόρμα του Group. Οι διαστάσεις του είναι: 4,878μ. μήκος (+77χλστ.), 1,984μ. πλάτος (+44χλστ.), και 1,702μ. ύψος (-7χλστ.).Το νέο Touareg διατίθενται και τρείς επιλογές πακέτων προαιρετικού εξοπλισμού: 'Atmosphere', 'Elegance' και 'R-Line'. Στο νέο πακέτο 'Atmosphere' συνδυάζονται αρμονικά το ξύλο και τα φυσικά χρώματα. Στο 'Elegance' κυριαρχούν τα στοιχεία τεχνολογίας με το μέταλλο και τα αντίστοιχα χρώματα.

Και τέλος, στο 'R-Line' η έμφαση δίνεται αποκλειστικά στο σπορ χαρακτήρα. Και τα τρία πακέτα περιλαμβάνουν εξωτερικά σποϊλερ στο χρώμα του αμαξώματος. (Ειδικά στο 'R-Line' περιλαμβάνονται και ειδικές προεκτάσεις στα φρύδια των φτερών, βαμμένες στο χρώμα του αμαξώματος). Επιπρόσθετα, υπάρχουν και αρκετά διακοσμητικά χρωμίου που στολίζουν τους προφυλακτήρες, τα πλαίσια των παραθύρων, και τη μάσκα, αλλά και την απόληξη της εξάτμισης (παραλληλόγραμμη στο στάνταρ εξοπλισμό της έκδοσης V8 TDI).

Εξωτερικά χρώματα. Η 3η γενιά Touareg προσφέρεται με 13 επιλογές χρωμάτων για το αμάξωμα. Τρείς από αυτές είναι καινούργιες: Το 'Aquamarine Blue', το 'Tamarind Brown' και το 'Juniper Green' (όλα μεταλλικά). Οι άλλες επιλογές είναι: 'Pure White' και 'Black' (και τα δύο παστέλ), 'Antimony Silver', 'Sand Gold', 'Quartzite Grey', 'Reef Blue', 'Moonlight Blue' και 'Malbec Red' (όλα μεταλλικά) και 'Deep Black' και 'Oryx White' (με επεξεργασία πέρλας).

 Βαγγέλης Γκούμας

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top