Ποια Mitsubishi σάρωσαν τα βραβεία GOOD DESIGN

Για την καινοτόμο σχεδίαση τους

Ποια Mitsubishi σάρωσαν τα βραβεία  GOOD DESIGN

Τα βραβεία GOOD DESIGNTM είναι το μακροβιότερο και πιο αναγνωρισμένο Πρόγραμμα  Παγκόσμιων Βραβείων που τιμά τη Σχεδιαστική Αρίστευση & Σχεδιαστική Καινοτομία (Design Excellence & Design Innovation). Διοργανώνονται από το Chicago Athenaeum Museum of Architecture & Design, και στόχο έχουν να δημιουργήσουν ‘συναίσθηση’ σύγχρονης σχεδίασης και να τιμήσουν τόσο τα προϊόντα όσο και τους ηγέτες της βιομηχανίας στη σχεδίαση και παραγωγή. Ο θεσμός GOOD DESIGNTM ιδρύθηκε στο Σικάγο το 1950 από τα θρυλικά ονόματα των χώρων αρχιτεκτονικής και σχεδίασης Edgar Kaufmann, Jr., Eero Saarinen, και Charles & Ray Eames.

Δύο από τις τελευταίες δημιουργίες της Mitsubishi Motors - το Eclipse Cross SUV και το GT - PHEV Concept – απέσπασαν βραβεία GOOD DESIGNTM* από τους ειδήμονες του The Chicago Athenaeum. Τα βραβεία αποτελούν καταξίωση για τη σχεδιαστική αναγέννηση της Mitsubishi Motors όπως αυτή έχει αποτυπωθεί στο face-lift του Outlander, σε μία σειρά διακεκριμένων, πρωτοτύπων και στο νέο Eclipse Cross .

Το Eclipse Cross είναι ένα μίγμα τολμηρής coupe εμφάνισης και δυναμικού SUV με τη στιλιστική και τεχνολογική υπογραφή της Mitsubishi και την αυτοπεποίθηση που αποπνέουν τα μοντέλα της μάρκας. Περιλαμβάνει τη χαρακτηριστική σχεδιαστική φιλοσοφία εμπρός τμήματος DYNAMIC SHIELD της Mitsubishi, με ένα προστατευτικό κάλυμμα που οπτικά διαμορφώνεται από τη μαύρη κεντρική περιοχή και χρωμιωμένα ένθετα. Στη σχεδίαση του πίσω τμήματος ξεχωρίζουν το σχεδόν ‘κυβικό’ στυλ που δημιουργείται από τα ψηλά τοποθετημένα πίσω φώτα και ένα οριζόντιο πίσω διαιρούμενο παρμπρίζ.

Το MITSUBISHI GT - PHEV Concept, που πραγματοποίησε την πρώτη του παρουσίαση στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού το 2016, υιοθετεί επίσης την τελευταία σχεδιαστική γλώσσα της Mitsubishi μαζί με προηγμένες τεχνολογίες ελέγχου ηλεκτροκίνησης και τετρακίνησης που έχει εξελίξει η ίδια η MMC.  Στη συνολική του σχεδίαση, το MITSUBISHI GT - PHEV Concept αποπνέει την εικόνα ενός "ground tourer", εκφράζοντας στιβαρότητα και ευφυΐα.

Βαγγέλης Γκούμας

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top