ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ στα ανταλλακτικά από την BMW Motorrad iParts

Παραγωγή εξαρτημάτων με χρήση φορητού τρισδιάστατου εκτυπωτή.

 ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ  στα ανταλλακτικά  από την  BMW Motorrad iParts

Ένα φθαρμένο καπάκι βαλβίδας στη μέση της Ισλανδικής παγωμένης ερήμου, ένας λεβιές ταχυτήτων σπασμένος στα βάθη της Βραζιλιάνικης ζούγκλας ή ένα κατεστραμμένο κάρτερ λαδιού στην Αφρικανική στέπα: ένα τέτοιο πρόβλημα συχνά σημαίνει χρονοβόρα καθυστέρηση, ενίοτε και το άδοξο τέλος μιας βόλτας με μοτοσικλέτα ή ενός μακρινού ταξιδιού σε δύο τροχούς. Γι’ αυτό, από φέτος το καλοκαίρι η BMW Motorrad εντάσσει τα BMW Motorrad iParts στη λίστα του προαιρετικού εξοπλισμού της.

Πρόκειται για ένα σύστημα τρισδιάστατης εκτύπωσης που θα επιτρέπει σε εμπόρους και πελάτες της BMW Motorrad να εκτυπώνουν τα απαραίτητα ανταλλακτικά επί τόπου, για να μπορούν να συνεχίζουν το ταξίδι τους το ταχύτερο δυνατόν. Για το σκοπό αυτό, 250 επιλεγμένοι συνεργάτες του δικτύου πωλήσεων της BMW Motorrad σε όλο τον κόσμο αρχικά θα αποκτήσουν ένα μόνιμα εγκατεστημένο σύστημα τρισδιάστατης εκτύπωσης. Το σύστημα αυτό, που περιλαμβάνει ενσωματωμένο κέντρο επεξεργασίας, επιτρέπει την παραγωγή και επακόλουθη μηχανουργική επεξεργασία μεγάλων και περίπλοκων εξαρτημάτων όπως γρανάζια και κελύφη κινητήρων.

Με αυτό τον τρόπο, η BMW Motorrad προάγει τον τομέα ανταλλακτικών σε νέα επίπεδο: με το νέο σύστημα, ακόμα και πολύ σπάνια εξαρτήματα που κατά κανόνα δεν περιλαμβάνονται στο απόθεμα των εμπόρων της BMW Motorrad μπορούν να είναι πάντα άμεσα διαθέσιμα ανάλογα με τις ανάγκες.

Βαγγέλης Γκούμας

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top