Για ποιο λόγο ανακαλούνται προληπτικά 1538 αυτοκίνητα Honda στην Ελλάδα

Ποια μοντέλα αφορά

Για ποιο λόγο ανακαλούνται προληπτικά 1538 αυτοκίνητα Honda στην Ελλάδα

Η Ελληνική αντιπροσωπεία της Honda στην Ελλάδα Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.ΜΕ εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης  αυτοκινήτων της σε συνεργασία με Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας.

Η προληπτική ανάκληση αφορά σε 1.538 οχήματα τύπων: Civic (FD1, FD3), CR-V (RE5, RE6), Jazz (GE6, GG1, GG2, GG3, GG6) και Insight (ZE2), με ημερομηνία κατασκευής από 13 Ιανουαρίου 2009 μέχρι 24 Αυγούστου 2010. Σε καποια από τα συγκεκριμένα οχήματα υπάρχει το ενδεχόμενο  ενδέχεται ο μηχανισμός ενεργοποίησης του αερόσακου συνοδηγού, στην περίπτωση μόνο που αυτός ενεργοποιηθεί κατά τη διάρκεια ατυχήματος, να παραγάγει μεγαλύτερη πίεση φουσκώματος από την κανονική, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει τη ρήξη του και ενδεχομένως τον τραυματισμό του συνοδηγού. Η λειτουργία των υπόλοιπων αερόσακων  δεν επηρεάζεται. Μέχρι στιγμής τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη  δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ειδοποιηθούν με συστημένη επιστολή αμέσως μετά την αποστολή των ανταλλακτικών από την κατασκευάστρια εταιρεία, για να πάνε στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία Honda για την αντικατάσταση του αερόσακου συνοδηγού, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνήσουν με την Τεχνική Διεύθυνση της εταιρείας Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.ΜΕ. στο 210 3483795 με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της ή μέσω e-mail στη διεύθυνση: info@saracakis.gr.

Βαγγέλης Γκούμας

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top