Η Opel φτιάχνει εργοστάσιο στη Αφρική

Η συναρμολόγηση του Grandland X στο νέο εργοστάσιο του Groupe PSA ξεκινά μέσα στη χρονιά

Η Opel φτιάχνει εργοστάσιο  στη Αφρική

Η Opel συνεχίζει την εξαγωγική της επίθεση σε αγορές εκτός Ευρώπης, εκμεταλλευόμενη το παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής του Groupe PSA. Ήδη από φέτος, μοντέλα Opel θα αρχίσουν να παράγονται και στο εργοστάσιο της Namibia σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση. Με αυτό το βήμα, η Opel θα ενισχύσει την παρουσία της στη Ν. Αφρική. Αρχικά, η Opel θα κατασκευάζει το SUV Grandland X στο Walvis Bay/Namibia μέσω των λεγόμενων Κιτ Συναρμολόγησης SKD (Semi Knocked Down), ξεκινώντας από το δεύτερο εξάμηνο του 2018. Αργότερα, θα ακολουθήσουν και άλλα προϊόντα.Το Groupe PSA και η Namibia Development Corporation (NDC) υπέγραψαν κοινοπραξία για τη συναρμολόγηση μοντέλων Opel και Peugeot στο Walvis Bay. Ο ετήσιος στόχος παραγωγής είναι πάνω από 5.000 μονάδες μέχρι το 2020.

Μία ολοκληρωμένη εξαγωγική επίθεση αποτελεί τμήμα του στρατηγικού σχεδίου της Opel/Vauxhall PACE! το οποίο θα προετοιμάσει την επιστροφή της εταιρίας στη βιώσιμη κερδοφορία. Η Opel στοχεύει να διπλασιάσει τις πωλήσεις της στις αγορές του εξωτερικού μέχρι το 2020. Στόχος είναι το 10% του όγκου πωλήσεων μοντέλων Opel να παράγεται εκτός Ευρώπης, μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2020. Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, η μάρκα θα ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία της σε 15 εξαγωγικές αγορές σε Ασία, Αφρική και Ν. Αμερική όπου ήδη δίνει το «παρών» σήμερα και θα εισέλθει σε περισσότερες από 20 νέες εξαγωγικές αγορές μέχρι το 2022.

Η απόφαση για τη συναρμολόγηση οχημάτων Opel με προορισμό την αγορά της Αφρικής στη Namibia στο μέλλον, δεν είναι το πρώτο βήμα με το οποίο η Opel εκπληρώνει αυτή την υπόσχεση: Τους τελευταίους μήνες η Γερμανική εταιρία έχει ήδη ανακοινώσει τα ονόματα των νέων εμπορικών εταίρων της σε Ν. Αφρική, Μαρόκο και Τυνησία. Έτσι θα δημιουργηθούν οι αναπτυξιακές βάσεις σε αυτές τις σημαντικές αγορές του μέλλοντος.

Βαγγέλης Γκούμας

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top