Η BMW M ξεκινά την 20ή σεζόν ως Επίσημο Αυτοκίνητο του MotoGP

Με την δύναμη των 600 ίππων

 Η BMW M ξεκινά την 20ή σεζόν ως Επίσημο Αυτοκίνητο του MotoGP

Μία ξεχωριστή σεζόν MotoGP ξεκινά για την BMW M GmbH στο ‘Losail International Circuit’ στο Κατάρ, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (16–18 Μαρτίου): είναι η 20ή χρονιά που η BMW M συμμετέχει σαν ‘Επίσημο Αυτοκίνητο του MotoGP’. Η BMW και BMW M GmbH συνεργάζονται με την Dorna Sports, διοργανώτρια του πρωταθλήματος MotoGP, από το 1999, παρέχοντας τον στόλο των αυτοκινήτων ασφαλείας. Φέτος, στην επετειακή χρονιά, επικεφαλής του στόλου θα είναι η νέα BMW M5 MotoGP Safety Car.

Η BMW M GmbH θα διαθέσει συνολικά επτά αυτοκίνητα BMW M με σκοπό την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων. Το νέο ‘course car’ βασίζεται στο sedan υψηλών επιδόσεων BMW M5 (κατανάλωση μικτού κύκλου: 10,5 λίτρα/100 χλμ. εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 241 γρμ./χλμ.), το οποίο έκανε το παγκόσμιο ντεμπούτο του τον Αύγουστο του 2017. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά της BMW M5 εξασφαλίζουν άριστη συμπεριφορά, ακόμα και στα όρια της δυναμικής οδήγησης.

Μεταξύ αυτών είναι το εξελιγμένο για μοντέλα M σύστημα τετρακίνησης M xDrive, που χρησιμοποιείται στην BMW M5 για πρώτη φορά. Ο V8 κινητήρας 4.4L με τεχνολογία M TwinPower Turbo προσφέρει σημαντικά αυξημένες επιδόσεις συγκριτικά με τα προηγούμενα μοντέλα, με 600 ίππους  και μέγιστη ροπή 750 Nm στην M5 παραγωγής. Λεπτομερείς, χειροποίητες βελτιώσεις στην BMW M Manufaktur στο Garching μετέτρεψαν το βασικό μοντέλο υψηλών επιδόσεων στην BMW M5 MotoGP Safety Car, έτοιμη για να αναλάβει ρόλο ‘course car’ στο MotoGP.

Τη σεζόν του 2018, ο στόλος επίσημων οχημάτων MotoGP περιλαμβάνει συνολικά επτά διαφορετικά αυτοκίνητα BMW M υψηλών επιδόσεων. Δίπλα στη νέα BMW M5 MotoGP Safety Car στη δράση συμμετέχει και η BMW M3 Safety Car. Η BMW M GmbH θα προσφέρει επίσης στον Υπεύθυνο Ασφαλείας (Safety Officer) και στον Αλυτάρχη (Race Director) μία BMW M4 Coupé Safety Car με ψεκασμό νερού και μία BMW M2 Safety Car. Επιπλέον, η BMW X5 M Medical Car θα δώσει ξανά το παρών στις πίστες, ενώ μία BMW M6 Gran Coupé Safety Car είναι ομοίως έτοιμη για δράση. Δύο BMW S 1000 RR, ως μοτοσικλέτες ασφαλείας από την BMW Motorrad, ολοκληρώνουν το στόλο οχημάτων ασφαλείας του 2018.

Βαγγέλης Γκούμας

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top