Δείτε ποιο όνομα επέλεξαν για το νέο SUV της SEAT

Περισσότεροι από 146.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην επιλογή του νικητήριου ονόματος

Δείτε ποιο όνομα επέλεξαν για το νέο SUV  της  SEAT

SEAT Tarraco. Αυτό θα είναι το όνομα του τρίτου SUV της μάρκας. Οι 146.124 φίλοι της SEAT από 134 χώρες που συμμετείχαν στην τελική φάση της πρωτοβουλίας #SEATseekingName, αποφάσισαν ότι νέο SUV της μάρκας θα ονομαστεί Tarraco. Το όνομα Tarraco έλαβε 51.903 (35,52%) έγκυρες ψήφους. Στη δεύτερη θέση το όνομα Avila που υποστηρίχθηκε από 41.993 (28,74%) συμμετέχοντες, το Aranda στην τρίτη θέση με 39.321 (26,91%) ψήφους και το Alboran με 12.907 (8.83%) ψήφους. Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας πιστοποιήθηκαν από την ΕY.

Το Tarraco είναι το πρώτο όνομα μοντέλου SEAT που επιλέχθηκε μέσω δημόσιας ψηφοφορίας και το 14ο όνομα ισπανικής τοποθεσίας που χρησιμοποιείται για να ονοματοδοτήσει ένα νέο μοντέλο. 36 χρόνια έχουν περάσει απο τότε που το Ronda ήταν το πρώτο μοντέλο SEAT που έλαβε το όνομα του από μία ισπανική πόλη το 1982. Από τότε έχουν λανσαριστεί άλλα 12 μοντέλα με όνομα απο την Ισπανική γεωγραφία: Ibiza, Malaga, Marbella, Toledo, Inca, Alhambra, Cordoba, Arosa, Leon, Altea και τα δύο πιο πρόσφατα, Ateca και Arona.

Η πρωτοβουλία #SEATseekingName υπερέβη όλες τις προσδοκίες. Η εταιρεία ευχαριστεί δημοσίως όλους όσους συμμετείχαν στη ψηφοφορία και ιδιαίτερα τις πόλεις Avila, Aranda και Alboran για την τεράστια κινητοποίηση τους. Η πρωτοβουλία #SEATseekingName, η οποία ξεκίνησε την 1η Ιουνίου 2017, έλαβε συνολικά 133.332 προτάσεις από φίλους της μάρκας από 106 χώρες, οι οποίοι κατέθεσαν 10.130 διαφορετικά ονόματα, προερχόμενα από ισπανικές τοποθεσίες σύμφωνα με τους όρους της ψηφοφορίας.

Στο επόμενο στάδιο, η επιλογή συνεχίστηκε μέσω αυστηρής διαδικασίας που περιελάμβανε γλωσσικά και νομικά κριτήρια, ελεγμένα απο ειδικούς εμπειρογνώμονες καθώς και την προϋπόθεση τα ονόματα να ταιριάζουν με τις αξίες της μάρκας και τα χαρακτηριστικά του νέου SUV της SEAT. Στη συνέχεια, στις κύριες αγορές της μάρκας οργανώθηκαν focus groups και διεξήχθησαν δοκιμές που κατέληξαν στη λίστα των τεσσάρων υποψήφιων φιναλίστ ονομάτων.

Βαγγέλης Γκούμας

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top