Δείτε γιατί τα λεωφορεία έχουν… ανάγκη το Nissan LEAF

Στην υπηρεσία των δημόσιων συγκοινωνιών της Ιαπωνίας

Δείτε γιατί τα λεωφορεία  έχουν… ανάγκη  το Nissan LEAF

Η τεχνολογία που αναπτύχθηκε από τη Nissan για το 100% ηλεκτροκίνητο Nissan LEAF θα χρησιμοποιηθεί σε ένα ερευνητικό πρόγραμμα ηλεκτροκίνητων λεωφορείων που ξεκινά τον επόμενο μήνα στην Ιαπωνία, με στόχο να διαδοθεί η δημόσια μετακίνηση μηδενικών εκπομπών ρύπων, αλλά και για να γίνει πιο προσιτή.

Το λεωφορείο που ονομάζεται "Yoka ECO Bus", θα διαθέτει τρεις μπαταρίες, τρεις ηλεκτροκινητήρες και έναν αναστροφέα (inverter) από το Nissan LEAF, το πιο δημοφιλές ηλεκτρικό όχημα παγκοσμίως. Η Nissan αναπτύσσει επίσης ένα ειδικό κιβώτιο ταχυτήτων για το λεωφορείο και προσφέρει τεχνική υποστήριξη. Η Nissan ελπίζει ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει στην επίτευξη του στόχου του προγράμματος, που δεν είναι άλλος από τη δημιουργία φιλικών προς το περιβάλλον λεωφορείων, στην υπηρεσία των  δημόσιων συγκοινωνιών της Ιαπωνίας.

Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία που έχει ήδη σχεδιαστεί και τελειοποιηθεί από τη Nissan, το κόστος της κατασκευής των ηλεκτρικών λεωφορείων μπορεί να μειωθεί σημαντικά.

Βαγγέλης Γκούμας

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top