ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΦΩΤΟ: Επτά πληρώματα MINI έτοιμα να αντιμετωπίσουν την πρόκληση Rally Dakar

Σκληρές διαδρομές για γερά νεύρα

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΦΩΤΟ: Επτά πληρώματα MINI  έτοιμα να αντιμετωπίσουν την πρόκληση Rally Dakar

Η 40 η έκδοση του Dakar –  η δέκατη που πραγματοποιείται στη Ν. Αμερική είναι ήδη σε εξέλιξη. Η οικογένεια MINI με επτά διεθνή, διμελή αγωνιστικά πληρώματα και τη μεγάλη ομάδα υποστήριξης της X - raid που βρίσκεται στο πλευρό της MINI Motorsport , κατεβαίνουν πανέτοιμες να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που τους επιφυλάσσουν τα 9.000 km , τα οποία εκτυλίσσονται σε 14 ειδικές διαδρομές. Το 2018 Dakar διασχίζει τρεις χώρες, ξεκινώντας από τη Lima του Peru (6 Ιανουαρίου 2018), συνεχίζοντας στη Βολιβία και καταλήγοντας μετά από 14 ειδικές διαδρομές στην Αργεντινή, στις 20 Ιανουαρίου 2018. Οι ειδικές διαδρομές κάθε χώρας περνούν από περιοχές μοναδικού φυσικού κάλλους, με τοπία που κόβουν την ανάσα και σε συνθήκες που υποβάλλον σε μέγιστη δοκιμασία την αντοχή ανθρώπων και μηχανών.

Οι αχανείς ερημικές εκτάσεις και οι αμμόλοφοι είναι το ίδιο απαιτητικές με τα βραχώδη συμπλέγματα, τα φαράγγια και τις βουνοπλαγιές που οι οδηγοί καλούνται να ανταπεξέλθουν κατά τη διάρκεια του αγώνα. Αν σε αυτά προσθέσουμε και τις θερμοκρασίες που εκτείνονται σε ένα εύρος από +40°C μέχρι υπό το μηδέν και το υψόμετρο που ξεπερνά τα 3.000 m, εύλογα ο τερματισμός στο Dakar θεωρείται εξίσου σημαντικός με μία νίκη γενικής κατάταξης.

Επτά πληρώματα MINI αγωνίζονται με αντίπαλο τις αντιξοότητες της φύσης, το χρόνο και τους υπόλοιπους τετρακίνητους ανταγωνιστές τους, στοχεύοντας σε μία πέμπτη νίκη γενικής κατάταξης για τη MINI. Στο φετινό Dakar, η MINI μάχεται γι’ αυτή την υπέρτατη διάκριση με τρία νέα πισωκίνητα MINI John Cooper Works Buggy τα οποία παρατάσσονται δίπλα σε τέσσερα, ευυπόληπτα τετρακίνητα MINI John Cooper Works Rally.

Στα πηδάλια των τριών X-raid Team MINI John Cooper Works Buggy βρίσκονται ο  έμπειρος οδηγός του Dakar Mikko Hirvonen (FIN) με συνοδηγό τον Andreas Schulz (DEU), και το εξίσου έμπειρο δίδυμο Yazeed Al Rajhi (KSA) και Timo Gottschalk (DEU). Δίπλα τους είναι οι ‘πρωτάρηδες’ στο Dakar, Bryce Menzies και Peter Mortensen από την Αμερική.

Τα τέσσερα πληρώματα των MINI John Cooper Works Rally που ρίχνονται επίσης στη μάχη του πέμπτου τίτλου για τη ΜΙΝΙ στο Dakar αποτελούνται από έμπειρους, βετεράνους του Dakar. Ο Joan ‘Nani’ Roma (ESP), πρώην νικητής του Dakar με την ομάδα της MINI, θα τρέξει με τον Alex Haro (ESP). Φρέσκο ακόμα από τη δεύτερη θέση στο FIA Cross Country Rally World Cup είναι το δίδυμο Jakub ‘Kuba’ Przygonski (POL) και Tom Colsoul (BEL).

Τα δύο τελευταία πληρώματα των MINI John Cooper Works Rally απαρτίζουν οι Αργεντίνοι Orlando Terranova και Bernardo Graue και οι Boris Garafulic (CHI) και Filipe Palmeiro (PRT).Η 1η Ειδική, Lima-Pisco του Dakar 2018 (6 Ιανουαρίου 2018) θεωρείται ειδική προθέρμανσης για τις 13 που ακολουθούν. Εν τούτοις, αυτά τα πρώτα 31 km σηματοδοτούν το ξεκίνημα ενός τετραήμερου αγωνιστικής δράσης στην καυτή άμμο της ερήμου και αποτελούν δοκιμασία για όλους τους αγωνιζόμενους του Dakar.

Βαγγέλης Γκούμας

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top