Τι ξεχωριστό έχουν οι νέες εγκαταστάσεις της BMW για δοκιμές στην Τσεχία

Δημιουργούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας

Τι ξεχωριστό έχουν οι νέες εγκαταστάσεις της BMW για δοκιμές  στην Τσεχία

Οι εγκαταστάσεις επιφάνειας περίπου 500 εκταρίων θα κατασκευαστούν στο Sokolov στην περιοχή Karlovary Vary, κοντά στη Γερμανική συνοριακή πόλη Waldsassen και σε απόσταση περίπου δυόμιση ωρών με το αυτοκίνητο από το κύριο Κέντρο Έρευνας και Εξέλιξης (FIZ) του BMW Group στο Μόναχο. Οι νέες εγκαταστάσεις δοκιμών, που θα δημιουργήσουν αρκετές εκατοντάδες θέσεις εργασίας, θα λειτουργήσουν στις αρχές της επόμενης δεκαετίας. Η συνολική επένδυση θα είναι τριψήφιου αριθμού εκατομμυρίων ευρώ.

Οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις του BMW Group σε Aschheim, κοντά στο Μόναχο, Miramas (Γαλλία) και Arjeplog (Σουηδία) δεν έχουν πλέον αρκετή χωρητικότητα για να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις δοκιμών. Γι’ αυτό το λόγο, τους τελευταίους μήνες, η εταιρία διερευνά πιθανές στρατηγικές τοποθεσίες στη Γερμανία και τις γειτονικές χώρες. Ο Dr. Herbert Grebenc δικαιολόγησε την επιλογή της Τσεχίας, ως εξής: «Βρήκαμε τις ιδανικές συνθήκες και τα εδάφη που χρειαζόμαστε για δοκιμές οχημάτων στο Sokolov. Εγκαινιάζοντας το πρώτο μας κέντρο εξέλιξης στην Ανατολική Ευρώπη θα δημιουργήσουμε νέες ευκαιρίες, ενώ σηματοδοτείται ένα ορόσημο στην ιστορία της εταιρίας μας. Η συνεργασία με τον ιδιοκτήτη της έκτασης Sokolovská uhelná και όλους τους πολιτικούς εκπροσώπους έχει αποδειχτεί εξαιρετικά θετική μέχρι τώρα και βασίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη».

Η εταιρία ήδη ανακοίνωσε το Δεκέμβριο του 2016 ότι θα συγκεντρώσει όλες τις δραστηριότητες εξέλιξης πάνω στη συνδεσιμότητα των οχημάτων και την αυτοματοποιημένη οδήγηση σε ένα νέο campus στο Unterschleißheim κοντά στο Μόναχο. Αφού ολοκληρωθεί, πάνω από 2.000 άτομα θα εργαστούν σε διάφορους τομείς, από την ανάπτυξη λογισμικού μέχρι δοκιμές στο δρόμο με σκοπό τη δημιουργία των επόμενων βημάτων στο δρόμο για την πλήρως αυτοματοποιημένη οδήγηση. Ευέλικτες ομάδες που συνεργάζονται στενά – κυρίως για τη λήψη αποφάσεων – ορίζουν τις νέες δομές εργασίας. Το 2017, συμπίπτοντας με τα εγκαίνια του campus, κατασκευάστηκαν και δοκιμάστηκαν 40 οχήματα δοκιμών της BMW Σειράς 7 για υψηλού επιπέδου ή πλήρως αυτοματοποιημένη οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο και συνθήκες πόλης. Τα οχήματα αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί σε περιοχές όπου δραστηριοποιούνται οι Intel (ΗΠΑ), Mobileye (Ισραήλ) και BMW Group (Μόναχο).

Βαγγέλης Γκούμας

 

 

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top