Mε ποια μοντέλα συμμετέχει η Mini στο Dakar Rally 2018

Με MINI John Cooper Works Rally και MINI John Cooper Works Buggy

Mε ποια μοντέλα συμμετέχει η Mini στο  Dakar Rally 2018

Πιο αποφασισμένες από ποτέ, η MINI και η X-raid σκοπεύουν να συνεχίσουν την κοινή ιστορία επιτυχίας τους, που τους χάρισε τέσσερις συνεχόμενες νίκες γενικής κατάταξης από το 2012 μέχρι το 2015.Μαζί με την εξελιγμένη έκδοση του τετρακίνητου MINI John Cooper Works Rally, το οποίο στην πρώτη του εμφάνιση κατέκτησε την 6η θέση γενικής κατάταξης στο 2017 Dakar Rally, το πισωκίνητο MINI John Cooper Works Buggy ετοιμάζεται για δυναμική είσοδο στην πρώτη ειδική, στις 6 Ιανουαρίου 2018, στην πρωτεύουσα του Περού, Λίμα.

Μία δεύτερη φιλοσοφία μετάδοσης κρίθηκε απαραίτητη, καθώς τα ‘ψιλά γράμματα’ των κανόνων του Ράλι Ντακάρ, στην τρέχουσα μορφή τους, δίνουν ορισμένα πλεονεκτήματα στα 2WD οχήματα.Το MINI John Cooper Works Buggy χρησιμοποιεί έναν εν σειρά 6-κύλινδρο, 3-λιτρο πετρελαιοκινητήρα, που αποδίδει ισχύ 250 kW/340 hp και μέγιστη ροπή 800 Nm. Το σύστημα μετάδοσης και η τεχνολογία υπερσυμπίεσης του κινητήρα BMW TwinPower Turbo, έχουν αναθεωρηθεί πλήρως. Το MINI John Cooper Works Rally χρησιμοποιεί τον ίδιο κινητήρα. Το ειδικά σχεδιασμένο σωληνωτό ατσάλινο πλαίσιο παρέχει μέγιστη προστασία σε οδηγό και συνοδηγό σε ακραίες συνθήκες. Ένα ειδικά σχεδιασμένο αμάξωμα από πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα (CFRP) και Kevlar καλύπτει το πλαίσιο. Η αυθεντική ‘buggy’ εξωτερική σχεδίαση είναι προϊόν συνεργασίας με τη MINI Design και έχει βελτιστοποιηθεί αεροδυναμικά.

Το νέο MINI John Cooper Works Buggy έχει ήδη υποβληθεί σε ένα εντατικό πρόγραμμα δοκιμών τους τελευταίους μήνες και οδηγήθηκε σε διάφορους τύπους εδαφών, αντιπροσωπευτικών των αγώνων ράλι, όπως στην Ουγγαρία και το Μαρόκο. Με αυτά τα πληρώματα οδηγών και την ομάδα έμπειρων διοργανωτών και προσωπικού τεχνικής και ιατρικής υποστήριξης, η X-raid Team είναι πανέτοιμη για τη μέγιστη δοκιμασία αντοχής που περιμένει ανθρώπους και μηχανές στην 40ή έκδοση του Dakar Rally. Στην επετειακή έκδοση του ράλι μεγάλων αποστάσεων, που διεξάγεται στη Ν. Αμερική για δέκατη φορά, οι αγωνιζόμενοι θα οδηγήσουν από το Περού μέχρι την Αργεντινή μέσω Βολιβίας. Το 2018 Dakar Rally περιλαμβάνει εκτεταμένες ειδικές διαδρομές στην έρημο, περιοχές με βράχια και ογκόλιθους, αλλά και ασφάλτινα κομμάτια, με τα αυτοκίνητα να ανεβαίνουν σε υψόμετρο έως 4000 m στις Άνδεις. Η τελευταία ειδική θα ολοκληρωθεί στις 20 Ιανουαρίου 2018, στην Córdoba, Αργεντινή.

Βαγγέλης Γκούμας

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top