Τι έκανε η Hyundai Motorsport στο Ράλι Αυστραλίας

Ολοκλήρωσε το 2017 με διπλό βάθρο

Τι έκανε η Hyundai Motorsport  στο Ράλι Αυστραλίας

Η Hyundai Motorsport σημείωσε την τέταρτη νίκη της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι του 2017 με αντίξοες συνθήκες και μια εξαιρετικά ανταγωνιστική Power Stage, δημιουργώντας μια συναρπαστική τελευταία μέρα στο Ράλι Αυστραλίας. Το βελγικό πλήρωμα των Thierry Neuville και του Nicolas Gilsoul πάλεψε για να κερδίσει μια νίκη που άξιζε, εξασφαλίζοντας τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα των οδηγών.

 Οι Hayden Paddon και Seb Marshall κατέλαβαν την τρίτη θέση και κατέκτησαν για δεύτερη φορά μια θέση στο βάθρο αυτή τη σεζόν. Αρχικά φαίνονταν ότι θα βρεθούν στην τέταρτη θέση, αλλά προωθήθηκαν στην τρίτη μετά τη έξοδο του Jari-Matti Latvala στην Power Stage,Ο Andreas Mikkelsen και ο συμπατριώτης του, Anders Jæger, ολοκλήρωσαν τον τρίτο τους αγώνα με τη Hyundai Motorsport σύμφωνα με τους κανονισμούς του Rally 2 και αποχώρησαν από το πρωτάθλημα το Σάββατο το πρωί.

Η τελευταία μέρα δράσης είχε προγραμματιστεί να περιλαμβάνει πέντε stages, δύο διαδρομές μέσω των Pilbara Reverse (9,93 χιλιόμετρα) και Wedding Bells (6,44 χιλιόμετρα), καθώς και το Bucca test (31,90 χιλιόμετρα).Η έντονη βροχή από την αρχή της ημέρας δυσκόλεψε πολύ τη διαδρομή. Τελικά, οι συνθήκες ήταν τόσο κακές ώστε οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να ακυρώσουν την προτελευταία stage, την επανάληψη της Pilbara Reverse.Σε μία από τις πιο συναρπαστικές αγωνιστικές περιόδους τoυ WRC, το Hyundai i20 Coupe WRC πραγματοποίησε σε ανταγωνιστικό επίπεδο τις περισσότερες διαδρομές. Κατακτώντας νίκες στο χώμα και την άσφαλτο, σε τρεις διαφορετικές ηπείρους, και δείχνοντας ευελιξία στο απίστευτα ευρύ φάσμα των συνθηκών του WRC, το αυτοκίνητο ανέδειξε “τα διαπιστευτήρια” της Hyundai Motorsport ενάντια στον σκληρό ανταγωνισμό.

Βαγγέλης Γκούμας

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top