Το Honda Civic Type R έδωσε την καλύτερη παράσταση για ...γυναίκες

Αναδείχτηκε ‘Best Performance Car’ σε θεμό όπου ψηφίζουν μόνο γυναίκες

Το Honda Civic Type R έδωσε την καλύτερη παράσταση για ...γυναίκες

Το νέο Honda Civic Type R κέρδισε στην κατηγορία ‘Best Performance Car’ (Καλύτερο Αυτοκίνητο Επιδόσεων) στο διαγωνισμό Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς για Γυναίκες. Αυτός ο διεθνής θεσμός βραβείων είναι μοναδικός, καθώς την κριτική επιτροπή απαρτίζουν μόνον εκπρόσωποι γένους θηλυκού.Οι φετινοί νικητές του θεσμού ‘Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς’ των Γυναικών κρίθηκαν από την ψηφοφορία 25 συντακτών αυτοκινήτου, γένους θηλυκού, από 20 διαφορετικές χώρες. Η αρχική λίστα περιλάμβανε 420 αυτοκίνητα που γρήγορα περιορίστηκε στα 60 επικρατέστερα. Ακολούθησε μυστική ψηφοφορία, όπου κρίθηκαν οι νικητές κάθε κατηγορίας.

«Οι γυναίκες αποτελούν πάνω από το μισό των αγοραστών νέων αυτοκινήτων και έχουν σημαντική επιρροή στις αποφάσεις αγοράς, γι’ αυτό θεωρώ μεγάλο επίτευγμα αυτή την αναγνώριση του Civic Type R» δήλωσε ο Philip Ross,  Αντιπρόεδρος της Honda Motor Europe. «Το νέο Type R έχει συναρπαστικές επιδόσεις, αλλά παράλληλα παραμένει το πιο πρακτικό και ευέλικτο hatchback υψηλών επιδόσεων – που ήταν κρίσιμος παράγοντας στην απόφαση της κριτικής επιτροπής.»

Η τελευταία διάκριση του Civic Type R έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά βραβείων που έχει ήδη αποσπάσει το 2017, με πρώτο και καλύτερο το ‘Best Hot Hatch’ από το Auto Express τον Ιούνιο και το ‘Best Import Compact Sports Car’ από το περιοδικό Sport Auto τον περασμένο μήνα. Έχοντας κοινά βασικά χαρακτηριστικά με το Civic hatchback, το νέο Type R έχει σχεδιαστεί εξ αρχής για να προσφέρει την πιο απολαυστική οδηγική εμπειρία στην κατηγορία hot-hatch – στο δρόμο αλλά και στην πίστα. Ο δίλιτρος κινητήρας VTEC TURBO, που ήταν η ‘καρδιά’ της πολυβραβευμένης προηγούμενης γενιάς Type R έχει βελτιστοποιηθεί και τροποποιηθεί και τώρα αποδίδε 320 PS, αρκετά για να επιταχύνουν το όχημα από 0 στα 100 km/h σε 5,7’’, μέχρι την τελική ταχύτητα των 272 km/h.

Η παραγωγή του νέου Civic Type R ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2017 στο εργοστάσιο της Honda of the UK Manufacturing (HUM) στο Swindon – τον παγκόσμιο κόμβο παραγωγής της 10ης γενιάς του Civic hatchback. Το Type R εξάγεται σε όλη την Ευρώπη και άλλες αγορές σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας και των ΗΠΑ. Η άφιξή του στη Β. Αμερική θα σηματοδοτήσει την πρώτη φορά που ένα Type R με το σήμα της Honda θα πωλείται επίσημα εκεί .

Βαγγέλης Γκούμας

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top