To Ford Fiesta κατακτά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ (FIA WRC)

O Sébastien Ogier ‘κλειδώνει’ τον τίτλο των oδηγών

To Ford Fiesta κατακτά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ (FIA WRC)

H ομάδα της M-Sport πέτυχε ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα στο Βρετανικό ράλλυ (Dayinsure Wales Rally GB) το περασμένο σαββατοκύριακο εξασφαλίζοντας τους τίτλους Οδηγών, Συνοδηγών και Κατασκευαστών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ (FIA WRC), κατακτώντας μάλιστα και τη νίκη στον αγώνα.Ενώ οι Sébastien Ogier και Julien Ingrassia  εξασφάλιζαν τον πέμπτο συνεχόμενο τίτλο τους στο FIA WRC, οι Elfyn Evans και Daniel Barritt έπαιρναν την παρθενική τους νίκη με το Fiesta WRC, χαρίζοντας ένα ιστορικής σημασίας αποτέλεσμα στην ομάδα.

Οι Elfyn Evans και Daniel Barritt εξασφάλισαν με εντυπωσιακό τρόπο την παρθενική τους νίκη στην Ουαλία. Το πλήρωμα κυριάρχησε στο ράλλυ της πατρίδας του κερδίζοντας εννέα ειδικές διαδρομές και ήταν σε δική τους κλάση στις αντίξοες συνθήκες του αγώνα. Είναι το πρώτο πλήρωμα από τη Μ. Βρετανία που κατακτά τη νίκη στο συγκεκριμένο αγώνα από το 2000 που νικητές ανακηρύχτηκαν οι Richard Burns και Robert Reid, ενώ ο Evans είναι ο πρώτος Ουαλός οδηγός στην ιστορία που νικά στο Βρετανικό ράλλυ του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ (FIA WRC).

Οι Sébastien Ogier και Julien Ingrassia εξασφάλισαν στην Ουαλία τον πέμπτο συνεχόμενο τίτλο τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ και είναι πλέον ανάμεσα στα τρία μόνο πληρώματα στην ιστορία που πήραν τον τίτλο με δύο διαφορετικούς κατασκευαστές. Η τρίτη θέση στο ράλλυ και μία συναρπαστική τέταρτη θέση στην Power Stage στάθηκαν αρκετές για την εξασφάλιση του τίτλου, καθώς το δίδυμο από τη Γαλλία δεν απειλείται πλέον από κανέναν στον τελευταίο γύρο της Αυστραλίας, σε δύο εβδομάδες.

Βαγγέλης Γκούμας

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top