Tι έκανε η Ducati στη Μαλαισία

Ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο κερδίζει το Grand Prix

Tι έκανε η  Ducati  στη Μαλαισία

Αντρέα Ντοβιτσιόζο και Χόρχε Λορένθο, οι δύο αναβάτες της Ducati, έκαναν έναν εκπληκτικό αγώνα στο βρεγμένο Sepang International Circuit της Μαλαισίας, με τον Ιταλό να κατακτά τη νίκη στο Shell Malaysia Grand Prix ενώ ο Ισπανός τερμάτισε στη δεύτερη θέση. Με αυτή του τη νίκη, έκτη τη φετινή σεζόν, ο Ντοβιτσιόζο κράτησε ζωντανές τις ελπίδες του για τον τίτλο, που θα κριθεί στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, στη Βαλένθια, 10-12 Νοεμβρίου.

Ο Ντοβιτσιόζο, αν και εκκίνησε από την τρίτη θέση στην τρίτη σειρά και μάλιστα όχι πολύ καλά, είχε μια μονομαχία στον πρώτο γύρο με τον Πεντρόσα. Στη συνέχεια, στον πέμπτο γύρο έπιασε και πέρασε τον Μαρκέθ, πριν βρεθεί πίσω από τους πρωτοπόρους Ζάρκο και Λορένθο. Στον ένατο γύρο οι δύο αναβάτες της Ducati πέρασαν το Γάλλο, ενώ ο «Ντόβι» πέρασε τον team-mate του πέντε γύρους πριν τον τέλος, φτάνοντας σχετικά άνετα στον τερματισμό, κατακτώντας την καρό σημαία.

Το αποτέλεσμα της Κυριακής έφερε την Ducati στη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών με 303 βαθμούς. Επόμενος και τελευταίος αγώνας της σεζόν για το MotoGP, που θα κρίνει και τον πρωταθλητή, σε λιγότερο από δύο εβδομάδες στο Ricardo Tormo Circuit της Βαλένθια, στην Ισπανία.

Βαγγέλης Γκούμας

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top