Ήρθε στην Ελλάδα το νέο VW POLO

Με προηγμένη τεχνολογία και πλούσιο εξοπλισμό

Ήρθε στην Ελλάδα το νέο VW POLO

Μια διαδρομή στο μαγευτικό Ναύπλιο ήταν αρκετή για να εντοπίσουμε τις αρετές του νέου Polo. Mμεγαλύτερο πιο όμορφο με προηγμένη τεχνολογία και πλούσιο εξοπλισμό που έπρεπε να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη για να τον αποκτήσεις στο απερχόμενο μοντέλο. Η παρουσιάση κράτησε αρκετή ώρα καθώς ο κατάλογος των προσόντων του επιτυχημένου μοντέλου στη νέα του έκδοση ήταν ιδιαίτερα μεγάλος.

Tο νέο …μικρό της VW μεγάλωσε , πλησίασε …επικίνδυνα τις διαστάσεις του Golf έχει μήκος μεγαλ.ύτερο κατά 8,1 cm φτάνοντας στα 4,05 m και το μεταξόνιό του κατά 9,4 cm στα 2,56 m. Ταυτόχρονα, το Polo είναι τώρα 6,9 cm πιο φαρδύ, με συνολικό πλάτος 1,75 m, ενώ το ύψος του έχει μειωθεί κατά επτά χιλιοστά, στα 1,45 m.. Και απέκτησε περισσότερα χρώματα  ,14 για το αμάξωμα και 7 διαφορετικά χράματα  για το κεντρικό μέρος του ταμπλό, δίνοντας δυνατότητα ισχυρής χρωματικής εξατομίκευσης.

Εσωτερικά  επικρατεί η οριζόντια αρχιτεκτονική όπου ο πίνακας οργάνων βρίσκεται παράλληλα με την έγχρωμη οθόνη που αλλάζει διαστάσεις από 6,5 ως 8 ίντσες ανάλογα με την έκδοση . Η συνδεσιμότητα και η παροχή πληροφοριών είναι πλήρης γεγονός που καθιστά το Polo ένα μοντέλο με πολλά hi tech στοιχεία. Όμορφη πινελιά είναι η βαφή όλου του παράλληλου τμήματος στο χρώμα του αμαξώματος. 

Το νέο Active Info Display διαθέτει γραφικά ποιότητας 133 dpi με υψηλή ανάλυση 1.280 x 480 ενώ με το  κουμπί «View button» στο τιμόνι, επιλέγεις ανάμεσα σε τρεις διαρθρώσεις απεικόνισης. Στα θετικά στοιχεία πέρα από την ιδιαίτερα προσεγμένη ποιότητα κατασκευής με μαλακά πλαστικά στο ταμπλό, περιλαμβάνεται ο πλούσιος βασικός εξοπλισμός από την βασική έκδοση. Ο τευταίος περιλαμβάνει μεταξύ άλλων  Front Assist με City Emergency Braking  - Σύστημα φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης, σύστημα αναγνώρισης πεζών - Pedestrian monitoring, Multi-collision Brake - Σύστημα αποφυγής πολλαπλών συγκρούσεων και  Σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού. Να σημειώσοπυμε ότι ανάμεσα στις εκδόσεις υπάρχει και η Polo beats  με  ηχοσύστημα 300 watt από το θρυλικό κατασκευαστή ηχοσυστημάτων «Beats» (- Ζάντες αλουμινίου «Torsby», διαστάσεων 6,5J x 16”- 1.0 MPI με 75 PS, 3κύλινδρος, κιβώτιο πέντε ταχυτήτων.

Όσν αφορά τους  κινητήρες υπάρχει στην γκάμα

 1.0 TSI με 95 PS, τρικύλινδρος, κιβώτιο πέντε ταχυτήτων ή αυτόματο διπλού συμπλέκτη DSG με επτά ταχύτητες

 1.0 TSI με 115 PS, τρικύλινδρος, κιβώτιο έξι ταχυτήτων ή αυτόματο διπλού συμπλέκτη DSG με επτά ταχύτητες

- 1.5 TSI ACT με 150 PS, τετρακύλινδρος, ή αυτόματο διπλού συμπλέκτη DSG με επτά ταχύτητες

- 2.0 TSI με 200 PS, τετρακύλινδρος, κιβώτιο έξι ταχυτήτων ή αυτόματο διπλού συμπλέκτη DSG με επτά ταχύτητες ενώ στους diesel  ο 1.6 TDI με 95 PS, 4κύλινδρος, κιβώτιο πέντε ή αυτόματο διπλού συμπλέκτη DSG με επτά ταχύτητες.Ακόμη για πρώτη φορά το Polo διαθέτει  κινητήρα φυσικού αερίουμε νέο τρικύλινδρο 1.0 TGI με απόδοση  90 ίππους  και 5άρι κιβώτιο ταχυτήτων.

Εμείς οδηγήσαμε την έκδοση με τα 95 άλογα και πραγματικά εντυπωσιαστήκαμε από τον τρόπο που αναπτύσει ταχπυτητα ο χιλαιάρης κινητήρας αλλά και από την τελική ταχύτητα που άγγιξε τα 200+ χλμ./ώρα.. Σταθερό  στον δρόμο και ευθύβολο στις υψηλές ταχύτητες το νέο μοντέλο της VW είναι ίδιαίτερα ήσυχο με σταθερά πατήματα στις κλειστές καμπές του δρόμου με τιμόνι που δίνει πολύ καλή πληροφόρηση και φρένα άμεσα και ακούραστα ακλόμη και σε συνεχή φρεναρίσματα πανικού. 

Δείτε τις τιμές 

Το νέο Polo δημιουργήθηκε με το μότο «We make the future real» - την ιδέα που κατευθύνει τη στρατηγική της Volkswagen. Η ιδέα αυτή ορίζει πρωτοποριακές παραμέτρους για κάθε αυτοκίνητο Volkswagen. Το νέο Polo είναι το πρώτο μοντέλο που δημιουργήθηκε με βάση αυτή τη στρατηγική.Κλείνοντας να ευχηθούμε καλή επιτυχία στον κύριο Νίκο Μαρτίνο στην θέση του υπεύθυνου  επικοινωνίας της Kosmocar.

Βαγγέλης Γκούμας

 

 

 

 

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top