Ποιος θα τρέξει για την BMW στην Formula E

Οδηγός μόλις 26 ετών με μεγάλες επιτυχίες

Ποιος θα τρέξει για την BMW στην Formula E

 Όταν το πρωτάθλημα Formula E της FIA ξεκινήσει την τέταρτη σεζόν του με το Hong Kong ePrix το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου, η BMW θα συμμετάσχει για μία φορά ακόμα, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με την Andretti Formula E, και θα συνεχίσει με προετοιμασίες για την εργοστασιακή συμμετοχή της στην 5η σεζόν. Επίσης, ένα γνώριμο πρόσωπο θα βρεθεί στο cockpit: Ο εργοστασιακός οδηγός της BMW António Félix da Costa (POR) θα τρέξει σε 14 αγώνες σε όλο τον κόσμο με την MS&AD Andretti team.

Ο Félix da Costa συμμετέχει ενεργά στη Formula E από την πρώτη σεζόν το 2014/15 και ήταν από τους πρώτους νικητές της σειράς όταν κέρδισε στο Buenos Aires ePrix (ARG) την 1η σεζόν. Το 2017/18 θα είναι η δεύτερη σεζόν του με τη MS&AD Andretti – το νέο όνομα της Andretti Formula E team. Αν και ο Félix da Costa είναι μόλις 26 ετών, θεωρείται από τους πιο έμπειρους οδηγούς της Formula E. Έχει ήδη γνωρίσει επιτυχίες στην πολύ ανταγωνιστική σκηνή του DTM – η πρώτη του νίκη στο Zandvoort (Ολλανδία) το 2015 ήταν η καλύτερη στιγμή για τον Félix da Costa.

Εκτός από τις νίκες του στη Formula E και το DTM, κέρδισε στο διάσημο Macau Grand Prix με τη Formula 3 δύο φορές. Ο Félix da Costa αυτή τη στιγμή συμμετέχει σε επίσημες δοκιμές για τη Formula E στη Βαλένθια (Ισπανία). Πλαισιώνεται από τους δύο εργοστασιακούς οδηγούς της BMW Tom Blomqvist (Μεγάλη Βρετανία) και Alexander Sims (Μεγάλη Βρετανία). Περισσότερες λεπτομέρειες για την πλήρη λίστα οδηγών της MS&AD Andretti θα ανακοινωθούν σύντομα.

Βαγγέλης Γκούμας

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top