Η ŠKODA AUTO έσπασε το φράγμα των 20 εκατομμυρίων αυτοκινήτων

Με το νέο KAROQ που αναμένεται στην Ελλάδα στις αρχές του 2018

Η ŠKODA AUTO έσπασε  το φράγμα των 20 εκατομμυρίων   αυτοκινήτων

Στο εργοστάσιο της ŠKODA AUTO Kvasiny, το 20ό εκατομμυριοστό αυτοκίνητο της εταιρείας κύλισε από τη γραμμή παραγωγής. Το αυτοκίνητο ορόσημο είναι ένα ŠKODA KAROQ το οποίο υπογραμμίζει την επιτυχημένη στρατηγική ανάπτυξης της ŠKODA AUTO. Η ανάπτυξη της εταιρείας ήταν αξιοσημείωτη, ιδιαίτερα από τότε που έγινε μέλος του ομίλου Volkswagen το 1991.  Η ŠKODA AUTO είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές αυτοκινήτων στον κόσμο. Ήδη από το 1905 η εταιρεία ξεκίνησε την παραγωγή αυτοκινήτων στο Mladá Boleslav με το Voiturette A το οποίο δημιουργήθηκε και εξελίχθηκε από τους  ιδρυτές της εταιρείας Laurin και Klement. Από τότε, η ŠKODA AUTO παρήγαγε 20 εκατομμύρια οχήματα στα  εργοστάσιά της σε όλο  τον κόσμο.

Τότε, όπως και τώρα, η κινητικότητα βρίσκεται σε ιστορική καμπή. Στις αρχές του 20ού αιώνα έγινε εμφανής ο θρίαμβος του αυτοκινήτου έναντι άλλων μορφών ατομικής μεταφοράς και λίγο αργότερα ξεκίνησε η μαζική μετακίνηση. Σήμερα, η αυτοκινητοβιομηχανία αντιμετωπίζει επίσης ριζικές αλλαγές και προκλήσεις οι οποίες  χαρακτηρίζονται από τα βασικά θέματα της ηλεκτροκίνησης, της αυτόνομης οδήγησης και της συνδεσιμότητας.

Με τη στρατηγική του 2025, η ŠKODA AUTO είναι πολύ καλά προετοιμασμένη για όλες αυτές τις προκλήσεις ενώ πιέζει δυναμικά εφαρμόζοντας την ηλεκτροκίνηση στη γκάμα των μοντέλων της προσφέροντας πέντε αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα σε διάφορες κατηγορίες έως το 2025. Με το ŠKODA VISION E ο κατασκευαστής παρουσίασε το όραμά του για ηλεκτρική και αυτόνομη οδήγηση στην Έκθεση της Φρανκφούρτης.

Βαγγέλης Γκούμας

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top