Η νέα Ford Mustang έχει 10τάχυτο κιβώτιο και 450 άλογα

Φουλ στην τεχνολογία για να ελέγξει την τεράστια ιπποδύναμη

Η νέα Ford Mustang  έχει 10τάχυτο κιβώτιο και 450 άλογα

Η Ford αποκάλυψε τη νέα Ford Mustang για την Ευρώπη – κομψότερη, με προηγμένες αναβαθμίσεις κινητήρα και ανάρτησης, εξελιγμένες τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού και περισσότερες επιλογές εξατομίκευσης για το διάσημο αυτοκίνητο. Η νέα Mustang 2.3L EcoBoost αποδίδει 290 PS, και προσφέρει ταχύτερη απόκριση και πιο συναρπαστική οδηγική εμπειρία χάρη στη στιγμιαία αύξηση υπερπλήρωσης για τον υπερσυμπιεστή – που ενεργοποιείται υπό έντονη επιτάχυνση για παροχή πρόσθετης ροπής μετά από κάθε ανέβασμα – και το νέο κιβώτιο 10 σχέσεων της Ford. Ο V8 5.0L κινητήρας της Ford έχει εξελιχθεί ώστε να προσφέρει περισσότερη ισχύ και υψηλότερο όριο περιστροφής από ποτέ.

Η προβλεπόμενη ισχύς των 450 ίππων υποστηρίζεται από τη χρήση του νέου διπλού κυκλώματος τροφοδοσίας με άμεσο ψεκασμό υψηλής πίεσης και έμμεσο χαμηλής πίεσης στους αυλούς εισαγωγής, που αυξάνει επίσης τη ροπή στις χαμηλές στροφές. Το αυτόματο κιβώτιο σχέσεων με χειριστήρια αλλαγών σχέσεων στο τιμόνι ,προσφέρει μεγαλύτερη απόδοση καυσίμου, και βελτιωμένη επιτάχυνση. Το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου επιτρέπει ρυθμίσεις που βελτιστοποιούν τις επιδόσεις για τα Drive Modes, ενώ ο προσαρμοζόμενος προγραμματισμός αλλαγών σχέσεων σε πραγματικό χρόνο επιτρέπει την προσαρμογή του κιβωτίου στη μεταβολή συνθηκών και επιλογή της κατάλληλης σχέσης – από μία χαλαρή βόλτα στην παραλιακή, μέχρι μία διαδρομή σε πίστα dragster. Με δύο νέα Drive Modes, οι οδηγοί μπορούν να εναρμονίζουν τον ηλεκτρονικό έλεγχο ευστάθειας, την απόκριση του γκαζιού, τον προγραμματισμό των αυτόματων αλλαγών, το σύστημα διεύθυνσης και τις ρυθμίσεις του Active Valve Performance Exhaust σε οποιοδήποτε οδηγικό σενάριο.

Επιπλέον των Normal, Sport, Track και Snow/Wet Modes, η νέα Ford Mustang διαθέτει:

•              Το Drag Strip Mode βελτιστοποιεί τις επιδόσεις στην επιτάχυνση από 0-400 μέτρα για χρήση σε ειδικές πίστες dragster

•              Το My Mode επιτρέπει στους οδηγούς να επιλέγουν τις ρυθμίσεις που επιθυμούν για επιδόσεις, δυναμική συμπεριφορά και ήχο εξάτμισης 

Με τη νέα τεχνολογία Active Valve Performance Exhaust, οι οδηγοί μπορούν για πρώτη φορά να προσαρμόζουν την ένταση του ήχου τη εξάτμισης, ανάλογα με τη διάθεση και το οδηγικό σενάριο. Το πρωτοποριακό Good Neighbour Mode μπορεί να ρυθμίζεται ώστε να μειώνει αυτόματα την ένταση του ήχου της εξάτμισης σε προγραμματισμένες ώρες ης ημέρες ώστε να μην ενοχλούνται οι γείτονες, τουλάχιστον όταν ενεργοποιείται ο ανυπέρβλητος 5.0L V8 νωρίς το πρωί. .

Το νέο σετάρισμα των αμορτισέρ βελτιώνει την ευστάθεια στις στροφές, και η πίσω ανάρτηση ενισχύεται από έναν εγκάρσιο σύνδεσμο που αυξάνει την αντιστάθμιση πλευρικών φορτίων, τα οποία θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά τη οδική συμπεριφορά στις στροφές. Μεγαλύτερης διατομής αντιστρεπτικές δοκοί ελέγχουν καλύτερα τις κλίσεις του αμαξώματος για μεγαλύτερη ακρίβεια.

Ένα νέο προαιρετικό MagneRide Damping System μπορεί να αντιδρά με ταχύτητα αστραπής στις μεταβαλλόμενες οδικές συνθήκες. Ένα μοναδικό υγρό μέσα στον αποσβεστήρα μπορεί να ενεργοποιείται ηλεκτρονικά για να προσφέρει υψηλότερη ή χαμηλότερη αντίσταση απόσβεσης, ανάλογα με το οδηγικό σενάριο. Αισθητήρες παρακολουθούν τις συνθήκες χίλιες φορές το δευτερόλεπτο, ώστε να διασφαλίζεται η βέλτιστη συμπεριφορά.Οι τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού, όπως Pre-Collision Assist with Pedestrian Detection και Lane Keeping Aid, προσθέτουν περισσότερη ξεγνοιασιά στην οδηγική εμπειρία. 

Το νέο μοντέλο  θα προσφέρεται στους Ευρωπαίους πελάτες με μία ολοκληρωμένη γκάμα τεχνολογιών υποστήριξης οδηγού, όπως Pre-Collision Assist με Pedestrian Detection – ένα σύστημα που έχει σχεδιαστεί για μείωση της σφοδρότητας και, σε μερικές περιπτώσεις, ακόμα και περιορισμό των επιπτώσεων των εμπρόσθιων συγκρούσεων σε οχήματα και πεζούς.

Η Mustang για πρώτη φορά θα προσφέρεται με τεχνολογίες Adaptive Cruise Control και Distance Alert που συμβάλλουν στη διατήρηση της κατάλληλης απόστασης ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα, Lane Departure Warning που προειδοποιεί τους οδηγούς όταν τυχαία παρεκκλίνουν από τη λωρίδα τους και Lane Keeping Aid που μπορεί να εφαρμόσει ροπή στο τιμόνι για να επαναφέρει το όχημα στη λωρίδα του. Οι προηγμένες τεχνολογίες θα συμβάλλουν στη βελτίωση της κατάταξης στα Euro NCAP crash test.

Το σύγχρονο, πολυτελές εσωτερικό υιοθετεί μαλακά υλικά και πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων 12 ιντσών προάγοντας την οδηγική απόλαυση.Ένας προσαρμοζόμενος, πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων LCD 12-ιντσών θα προβάλλει πληροφορίες βελτιστοποιημένες ανάλογα με το επιλεγμένο προφίλ οδήγησης (Drive Mode) – όπως στο Ford GT – απογειώνοντας την οδηγική εμπειρία.

Η διαμόρφωση του πίνακα αλλάζει αυτόματα, ανάλογα με το Drive Mode, και μπορεί να προγραμματιστεί για να προβάλλει μία σειρά ενδείξεις σε ένα από τα επτά διαθέσιμα χρώματα. Οι οδηγοί Mustang με οθόνη 12 ιντσών θα βλέπουν κινούμενες εικόνες τύπου video-game – πρωτιά στη βιομηχανία, όταν ενεργοποιείται το στοιχείο Electric Line Lock.

Η νέα Mustang διαθέτει σύστημα επικοινωνίας & ψυχαγωγίας Ford SYNC 3, με το οποίο οι οδηγοί μπορούν να ελέγχουν λειτουργίες συνδεμένων smartphones, συστημάτων, συστημάτων ήχου, πλοήγησης και κλιματισμού, με φωνητικές εντολές στην καθομιλουμένη και με χειρισμούς pinch & swipe, στην κεντρική έγχρωμη οθόνη αφής 8 ιντσών. Το σύστημα είναι συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto.

Οι παραδόσεις της νέας Ford Mustang σε Ευρωπαίους πελάτες θα ξεκινήσουν το 2018.

Βαγγέλης Γκούμας

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top