Τι νέο παρουσίασε η Hyundai στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης

Το ολοκαίνουργιο KONA στην πρώτη γραμμή

Τι νέο παρουσίασε η Hyundai στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης

Η Hyundai Motor παρουσιάζει για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό τρία νέα αυτοκίνητα στα πλαίσια της 67ης Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης: το πρώτο υψηλών επιδόσεων αυτοκίνητο της Hyundai, i30 N, το κομψό coupe i30 Fastback και το δυναμικό, sub-compact SUV, το ολοκαίνουργιο KONA. Αυτά τα νέα μοντέλα αποτελούν τα πιο πρόσφατα ορόσημα της διαδρομή της Hyundai Motor για να αναδειχθεί η Νο1 ασιατική μάρκα αυτοκινήτου στην Ευρώπη μέχρι το 2021.

Το i30 N είναι το πρώτο αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων της Hyundai Motor της σειράς N εμπνευσμένη από το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Βασισμένο στο i30 Νέας Γενιάς, αυτό το αυτοκίνητο έχει αναπτυχθεί εξ’ αρχής για να προσφέρει μέγιστη οδηγική απόλαυση στην καθημερινή ζωή, τόσο στο δρόμο όσο και στην πίστα. Το i30 N τροφοδοτείται από έναν υπερ-τροφοδοτούμενο κινητήρα 2.0 λίτρων που διατίθεται με δύο επιλογές επιδόσεων : το Standard Package που αποδίδει 250 ίππους, ενώ εναλλακτικά η μέγιστη ισχύς του Performance Package ανέρχεται στους 275 ίππους. Και οι δύο εκδοχές παρέχουν μέγιστη ροπή 353 Nm και φτάνουν σε μέγιστη ταχύτητα τα 250 km / h. Η έκδοση των 250 ίππων φθάνει τα 100 km / h σε 6,4 δευτερόλεπτα, ενώ η έκδοση των 275 ίππων σε 6,1 δευτερόλεπτα. Το νέο αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων της Hyundai διαθέτει ακρίβεια, έλεγχο, ασφάλεια και ανθεκτικότητα όσον αφορά στις υψηλές επιδόσεις και τον οδηγικό ενθουσιασμό. Τα χαρακτηριστικά υψηλών επιδόσεων για το πρώτο μοντέλο N της Hyundai Motor είναι τα κορυφαία της κατηγορίας του και ενώ ο οδηγός του μπορεί να επιλέγει διαφορετικά οδηγικά προφίλ ανάλογα τις επιθυμίες του.

Με το i30 Fastback, η Hyundai Motor εισέρχεται στην αγορά των compact οχημάτων με ένα premium, αριστοκρατικό, πεντάθυρο coupe. Το i30 Fastback χαρακτηρίζεται από τον δυναμικό αλλά και κομψό του σχεδιασμό καθώς και τις σπορ επιμήκεις γραμμές του. Προσφέροντας τα πιο εξελιγμένα Hyundai SmartSense χαρακτηριστικά ενεργητικής ασφάλειας και οδηγικής άνεσης, το i30 Fastback καθιστά την τεχνολογία προσιτή στο ευρύ κοινό, όπως και τα άλλα μέλη της σειράς i30. Η γκάμα κινητήρων του i30 Fastback αποτελείται από δύο υπερ-τροφοδοτούμενους βενζινοκινητήρες ίδιους με αυτούς του πρόσφατα λανσαρισμένου και στην Ελληνική αγορά Hyundai i30 Hatchback.

Το ολοκαίνουργιο KONA είναι ένα πραγματικό SUV με έντονο και προοδευτικό σχεδιασμό, κορυφαία χαρακτηριστικά, προσβάσιμη συνδεσιμότητα και εξελιγμένες τεχνολογίες ασφάλειας. Το KONA της Hyundai προσφέρει μια κομψή, αιχμηρή σχεδίαση με διπλούς LED προβολείς, two-tone οροφή και επιλογή από δέκα ξεχωριστά εξωτερικά χρώματα. Αυτό το νέο SUV συνδυάζει την προαιρετική τετρακίνηση νέας τεχνολογίας από το Hyundai TUCSON, το 7DCT αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη και τους τελευταίας τεχνολογίας κινητήρες της Hyundai. Εκφράζει τον τρόπο ζωής των σύγχρονων αστικών πελατών.

Το i30 N TCR, το πρώτο αυτοκίνητο της Hyundai Motorsport που προορίζεται ειδικά για αγώνες σε πίστα, έχει ήδη προσελκύσει την προσοχή του κοινού κατά τη διάρκεια της πρώτης του εμφάνισης στο πρόσφατο πρωτάθλημα της ADAC TCR στη Γερμανία. Στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης το i30 N TCR θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά σε ένα ευρύτερο κοινό. Κατασκευασμένο σύμφωνα με τους κανονισμούς TCR που εισήχθησαν το 2015, ενισχύει την σειρά N υψηλής απόδοσης της Hyundai, και θα παρουσιάζει τις δυνατότητες υψηλής τεχνολογίας της μάρκας.

Η Hyundai Motor θα κάνει γνωστό στο ευρύ κοινό την πρόθεσή της να λανσάρει το πρώτο της πρόγραμμα car sharing με ηλεκτρικά αποκλειστικά αυτοκίνητα στην πόλη του Άμστερνταμ στις αρχές Οκτωβρίου. Αποτελούμενος από 100 οχήματα IONIQ Electric, ο στόλος αυτοκινήτων κάνει γνωστή στο ευρύ κοινό την ηλεκτρική μετακίνηση. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρώτο πρόγραμμα της Hyundai Motor θα είναι διαθέσιμες στις 5 Οκτωβρίου 2017 κατά τη διάρκεια της τελετής εγκαινίων στο Άμστερνταμ.

 

Βαγγέλης Γκούμας

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top