Είναι το νέο ŠKODA KODIAQ SPORTLINE για τους εκλεκτικούς

Με προίκα

Είναι το νέο  ŠKODA KODIAQ SPORTLINE για τους εκλεκτικούς

Mε το KODIAQ SPORTLINE, η ŠKODA παρουσιάζει μια ιδιαίτερα δυναμική έκδοση του μεγάλου SUV. Εξωτερικά και εσωτερικά χαρακτηρίζεται από στοιχεία ειδικά σχεδιασμένα για αυτό το σπορ μοντέλο. Το ŠKODA KODIAQ SPORTLINE διατίθεται σε μια σειρά από οκτώ συνδυασμούς κινητήρα-κιβώτιου ταχυτήτων: βασισμένη σε δύο TSI βενζινοκινητήρες και δύο TDI πετρελαιοκινητήρες που κυμαίνονται από 110 kW (150 PS) ως 140 kW (190 PS). Το ŠKODA KODIAQ SPORTLINE διατίθεται με μπροστινή κίνηση και τετρακίνηση. Το σύστημα τετρακίνησης, το οποίο είναι στάνταρ στις εκδόσεις με τους πιο ισχυρούς βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες, είναι εξαιρετικά γρήγορο και έξυπνο. Το σύστημα DCC διατίθεται προαιρετικά για το ŠKODA KODIAQ SPORTLINE. Το DCC αποτελείται από ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενα αμορτισέρ και ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τρεις δυνατότητες: Comfort, Normal και Sport [άνετο, κανονικό και σπορ.

Ως στάνταρ προσφέρονται επίσης ο Επιλογέας Οδηγικού προφίλ [Driving Mode Select] (Eco, Normal, Sport, Individual), το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων,μ,ε «αυτάκια» πίσω από το τιμόνι ,το υδραυλικό τιμόνι και ο κλιματισμός. Η σπορ, κομψή αίσθηση τονίζεται από τον πρόσθετο στάνταρ εξοπλισμό: Με μια απόσταση 19,4 εκ. του αμαξώματος από το έδαφος, μπορεί να κινηθεί απροβλημάτιστα και στον πιο ανώμαλο δρόμο. Έχει γωνία κεκλιμένου επιπέδου 21,3 μοιρών, γωνίες προσέγγισης και φυγής που ανέρχονται εντυπωσιακά στις 18,9 και 23,3 μοίρες αντίστοιχα χάρη στις μικρές αποστάσεις των αξόνων από τα άκρα. Με το ευρύ φάσμα συστημάτων υποστήριξης οδηγού, όλες οι εκδόσεις ŠKODA KODIAQ θέτουν πολύ ψηλά τον πήχη στην κατηγορία τους.

Οι νέες λειτουργίες συμπεριλαμβάνουν το Trailer Assist, το Blind Spot Detect, που προειδοποιεί για τυχόν οχήματα εκεί που δεν βλέπει ο οδηγός, και το Rear Traffic Alert, το οποίο παρακολουθεί τυχόν κίνηση από τα πλάγια ή από πίσω κατά τη διάρκεια των ελιγμών. Η λειτουργία Crew Protect Assist, η οποία κλείνει τα παράθυρα και την ηλιοροφή σε περίπτωση επικείμενου ατυχήματος και σφίγγει τις ζώνες ασφαλείας των μπροστινών καθισμάτων, λειτουργεί συνδυαστικά με το βελτιωμένο σύστημα Front Assist, το οποίο συμπεριλαμβάνει το City Emergency Brake [πέδηση έκτακτης ανάγκης] και το προληπτικό Pedestrian Protection [προστασία πεζών]. Η λειτουργία Park Assist [υποβοήθηση στάθμευσης] , όπως και στο κανονικό ŠKODA KODIAQ, έχει τελειοποιηθεί.

Ένα άλλο εξαιρετικά χρήσιμο σύστημα είναι το Area-View, που χρησιμοποιεί ευρυγώνιες κάμερες που είναι τοποθετημένες στο εμπρός και πίσω μέρος του αυτοκινήτου καθώς και στους πλάγιους καθρέφτες και επιτρέπουν στον οδηγό να βλέπει στην οθόνη τον χώρο γύρω από το όχημα. Περιλαμβάνουν μάλιστα τη δυνατότητα εικονικής προβολής από πάνω ως κάτω καθώς και 180 μοιρών εικόνες των περιοχών μπροστά και πίσω από το όχημα. Αυτά τα χαρακτηριστικά διευκολύνουν την οδήγηση σε περιπτώσεις σύγχυσης ή σε δύσκολο έδαφος. Η πολυτελής έκδοση διατίθεται με το σύστημα πλοήγησης Columbus, το οποίο έχει οθόνη 9,2 ιντσών, σύνδεση Wi-Fi και (προαιρετική) μονάδα LTE. 

Το ŠKODA KODIAQ SPORTLINE διαθέτει οθόνη προβολής των δυνάμεων επιτάχυνσης (G-forces), της πίεσης υπερπλήρωσης του τούρμπο, της ισχύος του κινητήρα, της θερμοκρασίας λαδιού και ψυκτικού υγρού καθώς και χρονομετρήσεων με τη βοήθεια του Lap-Timer. Η λειτουργία Αυτόματης Κλήσης Εκτάκτου Ανάγκης περιλαμβάνεται ως στάνταρ. Οι online υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας από τη ŠKODA Connect είναι η ιδανική προσθήκη σε αυτό το κορυφαίο σύστημα ενημέρωσης-ψυχαγωγίας. Όλα αυτά θέτουν νέα όρια στην πλοήγηση, την πληροφόρηση, την ψυχαγωγία και την οδηγική υποστήριξη, και μπορούν επιπλέον να διαμορφωθούν σύμφωνα με τις προσωπικές σας προτιμήσεις στον υπολογιστή σας ή στο ŠKODA Connect app.

Βαγγέλης Γκούμας

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top