Η Nissan στην κορυφή του Super GT στην πίστα Suzuka

Σε αγώνα 1000 χιλιομέτρων

Η Nissan στην κορυφή του Super GT  στην πίστα Suzuka

Χάρη στις δυνατές επιδόσεις των Ronnie Quintarelli και Tsugio Matsuda στο τιμόνι του Νο 23 Nissan GT-R NISMO GT500, η Nissan  έφτασε στην κορυφή της βαθμολογίας  του Super GT, με το πέρας του αγώνα την περασμένη Κυριακή στην πίστα της Suzuka.

Αξίζει  να σημειωθεί ότι ο αγώνας των 1000 χιλιομέτρων που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του πρωταθλήματος Super GT  ήταν ο τελευταίος, καθώς το  επόμενο έτος θα διεξαχθεί για πρώτη φορά ένας αγώνας 10 ωρών, με  αυτοκίνητα προδιαγραφών GT3 / GT300.

Πριν από το Σαββατοκύριακο, οι Quintarelli και Matsuda ήταν μόνο τρεις βαθμούς  μακριά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος και  φορτωμένοι με επιπλέον βάρος  82 κιλών (48 κιλά πραγματικό έρμα + περιοριστής καυσίμου δεύτερης βαθμίδας). Στην προκαταρτική φάση, ο Quintarelli  βρέθηκε στην 12η θέση. Ωστόσο, στην πράσινη σημαία, ο Ιταλός κέρδισε μία θέση στον ανοιχτό γύρο και σταδιακά κατάφερε να βρεθεί στο top 10.

Με το αποτέλεσμα  στην Suzuka, οι Quintarelli και Matsuda προηγούνται με 11 βαθμούς στο πρωτάθλημα, με μόνο δύο γύρους  να απομένουν. Τώρα τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στον επόμενο γύρο του πρωταθλήματος  που θα διεξαχθεί  στην Ταϊλάνδη, στις 8 Οκτωβρίου.

Βαγγέλης Γκούμας

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top