Δείτε που διακρίθηκε η Mercedes Benz Ελλάς

Σε ποια λίστα έγινε ένα από τα «αστέρια» της

Δείτε που διακρίθηκε η Mercedes Benz Ελλάς

Η Mercedes-Benz Ελλάς Α.Ε.Ε. μοναδική εταιρεία αυτοκινήτων στo “Top 20” της μεγαλύτερης έρευνας εταιρικής φήμης «Most Admired Companies 2017» του περιοδικού Fortune στην Ελλάδα. Συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους στον κλάδο της (Εμπόριο) όπου κατατάχθηκε πρώτη, ενώ βρέθηκε στην 16η θέση των πιο αξιοθαύμαστων επιχειρήσεων ανεξαρτήτως κλάδου.

Για τρίτη συνεχή χρονιά στην Ελλάδα, και δεύτερη από τις απαρχές του θεσμού στη χώρα μας, η Mercedes-Benz Ελλάς Α.Ε.Ε. καταλαμβάνει τη 16η θέση της  λίστας εταιρικής φήμης «Most Admired Companies», δηλαδή των πιο αξιοθαύμαστων εταιριών. Η λίστα καταρτίζεται από το περιοδικό Fortune σε συνεργασία με τη διεθνή εταιρεία παροχής ελεγκτικών, φορολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών KPMG. Η κατάκτηση της 16ης θέσης όμως δεν είναι η μόνη διάκριση της Mercedes-Benz Ελλάς στη φετινή κατάταξη: εκτός του ότι είναι η μοναδική εταιρεία από τον κλάδο του αυτοκινήτου στο “Top 20”, κατέκτησε την πρώτη θέση στον κλάδο «Εμπόριο», γεγονός που την καθιστά ένα από τα «αστέρια της λίστας»! 


Περισσότερα από 1.600 ανώτερα και ανώτατα στελέχη από 270 εταιρείες της Ελλάδας με κύκλο εργασιών άνω των 50 εκατ. ευρώ από όλους τους κλάδους της οικονομίας, αξιολόγησαν, ψήφισαν και ανέδειξαν τις εταιρείες που κατέλαβαν τις 20 πρώτες θέσεις για το 2017.Η κατάρτιση της λίστας διαμορφώνεται με γνώμονα ποσοτικά και ποιοτικά κριτήρια , που καθιέρωσε η αμερικανική έκδοση του Fortune, και αφορούν μεταξύ άλλων την Καινοτομία, τη Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού, την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, την Ποιότητα της Διοικητικής Ομάδας, την Ποιότητα Προσφερόμενων Προϊόντων ή Υπηρεσιών κ.α. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι το κριτήριο αξιολόγησης που φαίνεται να ελκύει τις περισσότερες ψήφους σε όλους σχεδόν τους κλάδους είναι η ποιότητα προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών, ενώ δεύτερο κριτήριο είναι η καινοτομία.

 Με τα παραπάνω δεδομένα, η κατάκτηση της 16ης θέσης στη γενική κατάταξη των εταιριών και η 1η στον τομέα του εμπορίου χαροποιεί ιδιαίτερα τη Mercedes-Benz Ελλάς και τη γεμίζει με περηφάνεια, διότι οι προσπάθειες των περίπου 200 υπαλλήλων της ανταμείβονται με τον καλύτερο τρόπο. Όχι μόνο εξαιτίας των επιδόσεών της στο στίβο των πωλήσεων, μέσα σε ένα γενικότερα δύσκολο επιχειρηματικό περιβάλλον, αλλά και της εκτίμησης που χαίρει ανάμεσα στα στελέχη, τα οποία την τίμησαν με την αυθόρμητη ψήφο τους.

Φυσικά, τη γεμίζει με αίσθημα ευθύνης καθώς η προτεραιότητά της είναι εκτός από κορυφαία προϊόντα και εξαιρετικές υπηρεσίες να προσφέρει στον άνθρωπο και την κοινωνία στην οποία επιχειρεί με όποιον τρόπο μπορεί, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην κοινή προσπάθεια για έναν καλύτερο κόσμο.
Βαγγέλης Γκούμας

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top